Published On: Uto, velj 23rd, 2021
#3rd | By Desk

Potpisan ugovor za realizaciju uređenja platoa nove Osnovne škole u Posušju

Načelnik Općini Posušje Ante Begić potpisao Ugovor o realiziraciji projekta “Uređenje platoa nove Osnovne škole fra Petar Bakula, faza I.”, a vrijednost radova je 185.000 maraka.

Radovi vrijedni gotovo 185.000,00 maraka uključuje popratnu infrastrukturu i zeleniji okoliš s edukacijskim aspektom, navode iz Općine Posušje. 

Naime, bit će izgrađeno i označeno i 110 m novih staza te zasađena sadnice drveća.

Načelnik Begić je kazao kako je ovo nastavak intenzivnog angažmana na realizaciji jednog od prioritetnih zadataka u općini Posušje.

“Vjerujem da ćemo u skorijoj budućnosti biti u prilici ostvariti zacrtani cilj, a to je organizacija izvođenja nastave u novom objektu. To će zasigurno doprinijeti poboljšanju uvjeta boravka i rada učenika i nastavnog osoblja, a u konačnici i boljeg prenošenja obrazovne materije”,  istaknuo je načelnik Begić te se zahvalio svim partnerima koji sudjeluju na ovom projektu.

Inače projekt “Uređenje platoa nove Osnovne škole fra Petar Bakula, faza I.” će se realizirati uz financijsku podršku Federalnog ministarstvo financija i Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), u suradnji sa Federalnim zavodom za programiranje razvoja (FZZPR) i Savezom općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (SOG FBiH).