Published On: Uto, ožu 29th, 2022

Potpisan sporazum o izradi kurikuluma s programom na hrvatskom jeziku u BiH

Sporazum o suradnji oko izrade Prijedloga kurikuluma i njegove primjene u školama s nastavnim planom i programom na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini potpisan je u utorak u Zagrebu.

Sporazum je potpisan u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH koje, zajedno sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koordinira cijeli proces stručne pomoći oko izrade Prijedloga kurikuluma i njihove primjene u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju za škole koje nastavu izvode po hrvatskom planu i programu u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz tog Ureda.

Zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda Dario Magdić zahvalio je ministru Radovanu Fuchsu i njegovom timu, kao i čelnicima ključnih obrazovnih institucija: Agenciji za odgoj i obrazovanje, Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja “na dobroj volji i spremnosti da svojim kompetencijama, praksi i iskustvu, pruže stručnu potporu u izradi Prijedloga kurikuluma”.

“Siguran sam da ovim Sporazumom, i uz napore svih sudionika odgojno obrazovnog procesa u Bosni i Hercegovini, u područjima gdje se nastava izvodi po hrvatskom planu i programu, našu djecu i mlade pripremamo za bolje danas i bolje sutra”, rekao je Magdić.

Izrazio je nadu da će oni, zahvaljujući trudu i zalaganju, svojim profesionalnim znanjima i vještinama, biti pokretači razvoja ne samo sredina u kojima žive, već i cijele Bosne i Hercegovine, ali i Republike Hrvatske.

Glavne sastavnice Sporazuma o suradnji su: podrška u izradi kurikuluma svih razina i vrsta odgoja i obrazovanja temeljenih na odgojno-obrazovnim ishodima, izrada prijedloga novog sustava vrednovanja, ocjenjivanja i izvještavanja o učeničkim postignućima, osposobljavanju učitelja za primjenu novih kurikuluma i promjene u procesu poučavanja i učenja, kao i prijedloga načela i smjernica za izradu priručnika, udžbenika i drugih nastavnih pomagala te njihovu digitalizaciju, kao i korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju./HMS/

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
6 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Legitimni uzepe politiĆar

U BiH ne postoje nikakvi “hrvati”.
Taj naziv im je izmislila Austrougarska. Dotad su bili Bosnjaci katolici. Tako bar pise na katedrali.

Anonimac

ma, “daaaaaaaaaaaa”! al pot,ur,i,ca ima suženo vidno i mentalno polje, pa u istoj katedrali, samo koji metar dalje, ne vidi i natpis da i “katolici iz hercegovine” učestvuju u podizanju katedrale, KOJU GENOCIDNI TURCI NISU DOZVOLJAVALI, pa je sagrađena tek kad je civilizacija pokucala na vrata tzv. bosne. mujo ne vidi jer je rođen s t,aki,jom i zaslijepljen is,lami,stič,kim ek,stre,miz,mom, jes tako mi diiiiina!

legitimni uzepe politiĆar

Bosnjace katolicke vjere,ne pali se.

Anonimac

U Europi nema mjesta za islamiste kakve god nacije oni bili. A ni za islamizirano gradžanstvo lol

Anonimac

pa ljudi šta je ovo?!?! hodže, sda i maoča, svi na noge, hoće hrvati da žive dostojanstveno u našoj islamic state of mind!!!
Autor Gordon N. Bardos iz nationalinterest.org navodi:
U veljači 1996. godine, NATO trupe izvršile su prepad na kamp za obuku terorista u BIH koji je vodio Iran u središnjoj Bosni gdje su pronašli nacrte za NATO baze u zemlji, planove za ubojstvo političkih protivnika i upute o tome kako napraviti dječje igračke u kojima su skrivene mine. Danas je zapovjednikte iste grupe uhićene u logoru Pogorelica, Šefik Džaferović član Predsjedništva BiH.

ANGLOFOB © ® !

Ovi su najvjerojatnije i ubili Leutara i Šantića 🙁 🙁 !