Published On: Uto, ožu 29th, 2022

Potpisan sporazum o izradi kurikuluma s programom na hrvatskom jeziku u BiH

Sporazum o suradnji oko izrade Prijedloga kurikuluma i njegove primjene u školama s nastavnim planom i programom na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini potpisan je u utorak u Zagrebu.

Sporazum je potpisan u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH koje, zajedno sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koordinira cijeli proces stručne pomoći oko izrade Prijedloga kurikuluma i njihove primjene u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju za škole koje nastavu izvode po hrvatskom planu i programu u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz tog Ureda.

Zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda Dario Magdić zahvalio je ministru Radovanu Fuchsu i njegovom timu, kao i čelnicima ključnih obrazovnih institucija: Agenciji za odgoj i obrazovanje, Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja “na dobroj volji i spremnosti da svojim kompetencijama, praksi i iskustvu, pruže stručnu potporu u izradi Prijedloga kurikuluma”.

“Siguran sam da ovim Sporazumom, i uz napore svih sudionika odgojno obrazovnog procesa u Bosni i Hercegovini, u područjima gdje se nastava izvodi po hrvatskom planu i programu, našu djecu i mlade pripremamo za bolje danas i bolje sutra”, rekao je Magdić.

Izrazio je nadu da će oni, zahvaljujući trudu i zalaganju, svojim profesionalnim znanjima i vještinama, biti pokretači razvoja ne samo sredina u kojima žive, već i cijele Bosne i Hercegovine, ali i Republike Hrvatske.

Glavne sastavnice Sporazuma o suradnji su: podrška u izradi kurikuluma svih razina i vrsta odgoja i obrazovanja temeljenih na odgojno-obrazovnim ishodima, izrada prijedloga novog sustava vrednovanja, ocjenjivanja i izvještavanja o učeničkim postignućima, osposobljavanju učitelja za primjenu novih kurikuluma i promjene u procesu poučavanja i učenja, kao i prijedloga načela i smjernica za izradu priručnika, udžbenika i drugih nastavnih pomagala te njihovu digitalizaciju, kao i korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju./HMS/

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Legitimni uzepe politiĆar
Legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

U BiH ne postoje nikakvi “hrvati”.
Taj naziv im je izmislila Austrougarska. Dotad su bili Bosnjaci katolici. Tako bar pise na katedrali.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

ma, “daaaaaaaaaaaa”! al pot,ur,i,ca ima suženo vidno i mentalno polje, pa u istoj katedrali, samo koji metar dalje, ne vidi i natpis da i “katolici iz hercegovine” učestvuju u podizanju katedrale, KOJU GENOCIDNI TURCI NISU DOZVOLJAVALI, pa je sagrađena tek kad je civilizacija pokucala na vrata tzv. bosne. mujo ne vidi jer je rođen s t,aki,jom i zaslijepljen is,lami,stič,kim ek,stre,miz,mom, jes tako mi diiiiina!

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Bosnjace katolicke vjere,ne pali se.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

U Europi nema mjesta za islamiste kakve god nacije oni bili. A ni za islamizirano gradžanstvo lol

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

pa ljudi šta je ovo?!?! hodže, sda i maoča, svi na noge, hoće hrvati da žive dostojanstveno u našoj islamic state of mind!!!
Autor Gordon N. Bardos iz nationalinterest.org navodi:
U veljači 1996. godine, NATO trupe izvršile su prepad na kamp za obuku terorista u BIH koji je vodio Iran u središnjoj Bosni gdje su pronašli nacrte za NATO baze u zemlji, planove za ubojstvo političkih protivnika i upute o tome kako napraviti dječje igračke u kojima su skrivene mine. Danas je zapovjednikte iste grupe uhićene u logoru Pogorelica, Šefik Džaferović član Predsjedništva BiH.

ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Ovi su najvjerojatnije i ubili Leutara i Šantića 🙁 🙁 !