Published On: Pon, sij 12th, 2015

Potez mladog muslimana zadivio svijet: ‘Ovo je istinski heroj talačke pariške krize’

Društvene mreže širom svijeta veličaju herojstvo 24-godišnjeg muslimana nazivajući ga istinskim junakom talačke krize u pariškoj košer trgovini, zahvaljujući čijem je hrabrom pothvatu nekolicina talaca ostala živa.
Riječ je o 24-godišnjem mladiću po imenu Lassana Bathily, muslimanu porijeklom iz države Mali koji je radio kao pomoćni radnik u pariškoj košer trgovini, koja je bila meta napada napadača Amedyja Coulibalyja.

 

”Otvorio sam vrata rashladne komore i smjestio ih unutra. Isključio sam ga iz struje i rekao sam im da ostanu mirni te da ću se vratiti po njih”, ispričao je Bathily.

Policija je prvotno mislila kako je on u dosluhu s teroristima s obzirom na to da se uspio iskrasti iz trgovine teretnim liftom, no ubrzo je istina izašla na vidjelo.

Pomogao policiju u okončanju talačke krize

Ovaj 24-godišnji mladić dao je policiji važne informacije o tome što se događa u trgovini, te postao simbol jedinstva u otporu terora.

Prozvali su ga ”istinskim herojem talačke krize u košer trgovini”, a nakon što su oslobođeni, ljudi iz komore nisu mu mogli riječima zahvaliti na onome što je učinio.

Podsjetimo, u pariškoj talačkoj krizi ubijeno je četvero talaca i otmičar, dok ih se 15 uspjelo spasiti.
Danas.hr/ Guardian