Published On: Uto, tra 20th, 2010
#3rd |

POSUŠKO PROLJEĆE: Studenti Noel Pilip Pekara najavili studentske nemire u Posušju

SVEUČILIŠNI GRAD POSUŠJE – Pritisnuti neljudskim uvjetima smještaja i prehrane studenti Pilip NoelPekara u Posušju najavili su blokade svih 7 ulica i dvaju federalnih kružnih tokova ukoliko im nadležno ministarstvo prosvjete ne osigura normalne uvjete studiranja…

Zbog neljudskih uvjeta smještaja u kojima sobe i stanovi koje im Posušani iznajmljuju ne posjeduju jacuzzi kade, kabelsku tv, wireless internet brži od 2MB/sec i u nedostatku kvalitetne tajlandske kuhinje studenti ovog uglednog Sveučilišta najavili su nemire i blokadu ulica.

Posuško proljeće tako će upisati u povijest početkom idućeg mjeseca ne osigura li resorni ministar znanstvenik Vjekoslav NDH Čamber primjerenu tajlandsku prehranu, smještaj sa pet zvijezdica i šire parkinge ispredzgrade Rektorata.

Studenti su ogorčeni činjenicom da obična posuška sirotinja parkira svoje automobile na njihov parking te traže od ministra prosvjete zatvaranje parkinga za obične građanje i proširenje postojećih parkirnih mjesta budući da njihovi studentski bolidi strše izvan parkirnih crta i narušavaju arhitekturu prostora što je ministar prostornog planiranja Mate Bolimekurac Brzica već sam trebao primjetiti.

Studenti zatim, zbog velike jagme za studiranjem na ovom fakultetu,  traže izgradnju posebnog studentskog naselja u parku Procip kapaciteta 3726 stanova, naselja zatvorenog tipa koje bi posjedovalo sve popratne sadržaje od bazena, sauna, trim staza do šetnica i klupa za učenje koje bi bilo izdvojeno od naselja i u koji bi bio onemogućen ulaz običnim građanima.

Studenti su nezadovoljni i nepostojanjem atraktivnih sadržaja u gradu te traže uvođenje istih od kina,noćnih klubova do kazališta.

Šokirani su također nepostojanjem rijeke u Posušju te zahtijevaju skretanje toka Neretve u predjelu Drežnice preko Blidinja do korita Brine čime bi se i mostovi na Ričini vratili u funkciju.

Podršku posuškim studentima uputili su i studenti Fabusa iz Sremske Mitrovice.

poskok.info

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x