Published On: Uto, lip 1st, 2021
#3rd |

‘Posuško lito’ ove godine u punom kapacitetu

Obilježavanjem Dana branitelja općine Posušje u nedjelju, 30. svibnja, službeno je počela manifestacija “Posuško lito 2021.” u sklopu koje će ove godine biti organizirano preko 40 događaja.

Kako je kazao načelnik općine Ante Begić, s obzirom na poboljšanje epidemiološke situacije, Radno tijelo za pripremu programa “Posuškog lita” odlučio se ove godine na organizaciju u punom kapacitetu.

Program je ocijenio obimnim, raznovrsnim i kvalitetnim, pa se tako kroz tri mjeseca pripremaju razni koncerti, predstave, projekcije filmova, smotre folklora i slično, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Posušje.

“Ovime će se još jednom dokazati da je ‘Posuško lito’ postalo manifestacija za sve ukuse. U programu smo dali priliku mladima i našim udrugama da njihova kreativnost dođe do izražaja, a istodobno kroz njega pokušavamo očuvati kulturu i običaje”, kazao je Begić.

Naglasio je i kako je posebnost ovogodišnje manifestacije proslava 20. obljetnice smotre folklora HKUD-a fra Petar Bakula, kao i otvaranje Centra za mlade “Atomsko sklonište” u organizaciji udruge za promicanje kulture Apollo, koje će biti upriličeno 27. srpnja.

Jučer je u Posušju na konferenciji za medije predstavljen i dugogodišnji projekt u sklopu ove manifestacije “Posuške igre bez granica”.

Igre će se održati 24. i 25. srpnja, a kroz ta dva dana natjecatelji će odmjeriti snage u 14 disciplina u kojima će svi uzrasti moći pronaći nešto za sebe. Više o disciplinama i načinu prijava zainteresirani će moći saznati putem info letaka.

Središnji događaj Posuškog lita je Festivalu klapske pisme koji se održava u dvije večeri, i to muška 31. srpnja i ženska 1. kolovoza. Osigurane su nagrade za prvo, drugo i treće mjesto te nagrada publike. Prijave su trenutno u tijeku, natječaj je otvoren do 15. lipnja kada će se znati koliko se klapa prijavilo kao i svi ostali detalji, a izravan prijenos Festivala osiguran je putem RTV HB i Radio Posušja, prenosi Fena.

Na kraju je načelnik kazao kako će se svi događaji realizirati u skladu s epidemiološkim stanjem, a ako dođe do pogoršanja ostavljena je mogućnost odgađanja pojedinih događaja, no izrazio je nadu da do toga neće doći.

Također je uputio apel organizatorima događanja u sklopu ove manifestacije da prate i poštuju preporuke Županijskog stožera civilne zaštite.

Program Posuškog lita nastavlja se 2. lipnja promocijom knjige “Vako, tako ili nako” autorice Radice Leko, a dječja smotra folklora “Na Petrovu ognjištu” bit će održana 5. lipnja.

Bild.ba

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x