Published On: Pet, srp 30th, 2021

POSUŠJE: Publika uživala u nikad boljem Koncertu filmske glazbe

Pogledajte nastup Ane Širić koji je oduševio publiku. Uz sve ostale talente naravno…

Koncert filmske glazbe koji je održan u četvrtak u Posušju, ponovno je dokazao kako je Posušje bogato kreativnim mladim ljudima koji su organizirali ovaj glazbeno-scenski spektakl po četvrti put u svome rodnom mjestu.

Na sinoćnjem koncertu nastupili su glazbenici Kućnog benda Filmske Glazbe, tri mlada sastava Rock Akademije, Dance Academy ZVRK, bend Prosta priča, članovi muške i ženske klape Zvizdan, te solisti na klasičnim instrumentima koji dolaze iz Posušja, Širokog Brijega i Osijeka, kao i vokali Manuela Maša Žulj, Mirko Ramljak i Petar Grubišić.

Bendovi Sachmara iz Tomislavgrada te Foxy Heads iz Sarajeva su upotpunili ovaj koncert svojim nastupima, a sami uvod u koncert bilo je glazbeno iznenađenje za sve Posušane koje je priredio prof. Joško Slišković sa svojim orkestrom limene glazbe iz Ljubuškog čiji je svečani defile bio jedna vrsta trailera ovom koncertu.

Predstavljeno je 18 plesnih, instrumentalnih te bendovskih izvedbi na temu najpoznatijih filmova svjetske kinematografije.

Soundtrackovi filmova 8 Miles, Easy Rider, Ghostbusters, Back to the Future ili glazbene teme filmova poput Indiana Jones, Amelie, 1492-Conquest of Paradise te Deerhunter samo su dio ovog pažljivo odabranog repertoara.

Već četvrtu godinu mladi glazbenici u Posušju održavaju koncert filmske glazbe koji je u međuvremenu postao jedna od najvažnijih točki na glazbenoj karti Posušja.

Oko ove točke se širi cijela jedna pozitivna priča projekta #kulturarastura# a koji je ove godine Udruga Apollo realizirala uz potporu BHRI-a, IOM-a I USAID-a.

Projekt se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Napomena za RTVHB: Dopustite ugradnju videa s youtube kanala. Ne budite čudnovati.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x