Published On: Sri, sij 2nd, 2013

POSUŠJE OSTALO U 2012-oj: Oporba blokirala dolazak Nove godine

Iako je većina općina u BIH ušla u novu 2013-u godinu u Posušju se to nije dogodilo.  Naime za suglasnost za ulazak u 2013. godinu na dočeku Nove godine trebalo je biti prisutno 2/3 izabranih zastupnika no stranke okupljene oko tzv. platforme te njihov  satelit na lokalnoj razini HDZ1990 (i oponent na državnoj) nisu htjeli pristati na dolazak nove godine kao ni na zajednički doček pa je praktički Posušje ostalo u 13 mjesecu 2012 godine kojem se još ne zna ime. Komentirajući zašto nije pristao na dolazak  Nove godine Vjekozlav Bakula kazao je kako HDZBIH nije ispoštovao načelo HNS-a o zajedničkim strateškim načelima,  te da su oni na taj način protestirali jer ne žele protiv načela HNS-a i Bože Ljubića. Na podpitanje Vjekozlavu zašto se nije pozivao na načela HNS-a zadnje dvije godine dok je njegov HDZ1990 praktički držao platformaške stranke na vlasti u Posušju, što je na kraju HDZ1990 platio i na izborima prošavši gore i od samog HSP-a Vjekozlav nije imao odgovor te je napustio studio…
 
Božo Ljubić je komentirajući činjenicu da je Posušje ostalo bez Nove godine kazao kako će raspustiti odbor posuške 90-ke budući da su postali poltroni lokalnih platformaša te da upravo radi na traženju novih imena koji bi mogli u Posušju preuzeti ovu stranku. Mi nemožemo pristati na to da naša stranka jednu hrvatsku općinu drži u 2012-oj dok sve ostale hrvatske općine u BIH idu u 2013. To je nesukladno načelima HNS-a.
Na pitanje novinara, kako mu je u klubu zastupnika sa Zvonkom Jurišićem i nije li malo čudno da on sjedi s tim likom još uvijek u istoj klupi Boža Ljubić nije imao odgovor.
Iako ga novinari ništa nisu pitali, odgovor zašto je blokirao Novu Godinu u Posušju ponudio je i Čamber Mlađi, štovatelj lika i djela Čambera Maxa  starijeg.
Iako još fuflja te prska sugovornika po faci dok priča,  Čamber Mlađi  sljedbenik je doktrine oca naše mlade šerijatske domovine Zvonke bega Jurišića i za svoju blokadu ima sljedeće pojašnjenje:
Postupajući po staroj prahvaškoj tradiciji blokade, onako kako je naš otac domovine Zvonko opelješio a potom blokirao račune županije u prošlom mandatu, ili pak onako kako naš legalni i legitimni predsjednik Živko blokira vrijeme i demokraciju u Federaciji i mi posuški prahvaši, odlučili smo na ovo malo kamenjarskog dunjaluka zaustaviti vrijeme na koji mjesec. Allah dž.š. Veliki u tome će nam svakako pomoći…
Na pitanje zastupniku NSRZB-a zašto je i on sudjelovao u blokadi dočeka Nove godine dobili smo odgovor: Kupujmo domaće.
Na pitanje Mati Šauliću, kandidatu za načelnika općine koji to nije postao, kada će njegova pravška družina pustiti Posušje da uđe u 2013-u godinu g. Šaulić nam je kazao: Čim platite struju. Što će reći da Posušje ulazi u 13 mjesec 2012 bez dočekane Nove, i vrlo vjerojatno sa isključenom strujom.

Iz izvora bliskih Pavkoviću saznali smo da samo obećanje za radno mjesto u EPHZHB košta 2500 Eura, i da društvo oko Krešića i Pavkovića jedva čeka slom platformaške vlasti jer su puno “obećanja”  naplatili koja nisu bili u stanju izvršiti.
 
Inače platformaši, nakon onog što su učinili na razini Federacije, kada su u političkom smislu izdali i prodali  pravo vlastigog naroda  na predstavničku demokraciju najnormalnije šeću gradom. Nitko im ne lupa čvoke niti ih proziva zbog sudjelovanja u radu stranke koja je počinila to što je počinila. Slabo je Kruševljana u Posušju. Što će reći da smo tolerantan  graditj europskog štiha. Jašta.
poskok.info