Published On: Fri, Aug 21st, 2020

Posušje ne želi novog načelnika, žele da Bago ostane

”Branko Bago, načelniče naš, Posušje je uz tebe!”, navodi se u u poruci koja kruži društvenim mrežama kao znak podrške načelniku koji se neće kandidirati za novi mandat iako bi mogao. Naime, HDZ BiH kandidirao je za načelnika Antu Begića, aktualnog pomoćnika ministra u ministarstvu gospodarstva u ŽZH, prenosi HMS.

No, građani očito misle kako je Bago zaslužio voditi Posušje u još jednom mandatu. ”Za njega kažu da je najbolji načelnik u našoj županiji. Sudionik Domovinskog rata, čovjek sa završena dva fakulteta, otac petero djece. Za Posušje je napravio više nego svi bivši načelnici u svojim mandatima. Završio je i započeo mnoge projekte, započeo brojne manifestacije, bio pokretač razvoja Posušja. On je čovjek iz naroda, kojega narod voli i poštuje. Jedini je načelnik koji je uveo besplatan prijevoz učenicima. Pošten, vrijedan čovjek koji karizmom, stavom i karakterom odudara od svih HDZ-ovaca u posuškoj općini”, navodi se u pismu koje kruži internetom, prenosi Bljesak.info.

Dodaje se kako je ”za svoj rad, trud i zalaganje, bilo očekivano da ima punu podršku ljudi iz stranke za novu kandidaturu”. ”Kruže informacije da im Bago ne odgovara te da su našli novog kandidata. Koju poruku time šaljete? Da mrzite sve dobro i pozitivno. Da vam ne odgovara jer ne gleda svoj interes i ne puni vama džepove već radi za narod? Sramite se Posuški HDZ-ovci!”, navodi se u pismu u kojem se Bagi poručuje da se ”prijavi” i da će pobijediti te da ga ”nikakva stranačka mašinerija poslije 19 sati neće uspjeti srušiti”.

Portal Poskok pak navodi da kampanju u Posušju protiv starog načelnika iz HDZ-a BiH vodi ekipa koja priprema novog načelnika također iz HDZ-a BiH. Navode kako se Bago ”povukao dostojanstveno u interesu jedinstva stranke, makar je imao osiguran treći mandat, te da je pljuvanje po njemu, pljuvanje po vlastitoj stranci”. Zanimljivo, navode kako su Bagi ”makli sve fotografije s NK Posušje”./HMS/