Published On: Uto, tra 25th, 2017

POSTUPALI PO NAREĐENJU AL QAEDE Poznata grupa koja je počinila napad u Sankt Peterburgu

Grupa pod nazivom Bataljon Imam Šamil preuzela je danas odgovornost za nedavni bombaški napad na metro u Sankt Peterburgu u kojem je ubijeno 16 osoba, i priopćila da je bombaš postupio po naređenju Al Qaede, javlja Reuters pozivajući se na posmatračku grupu SITE.

Tvrdnju te malo poznate grupe prvobitno je objavila mauritanska novinska agencija ANI, koju često koriste džihadističke grupe iz Zapadne i Sjeverne Afrike za objavljivanje priopćenja.

U priopćenju, objavljenom danas na stranici grupe SITE, navodi se da je bombaš Akbardžon Džalilov, jedan od “vitezova islama” u Bataljonu Imam Šamil, izveo herojsku operaciju…u gradu Sankt Peterburgu, što se podudarilo s posjetom zločinca Putina”.

U priopćenju se kaže i da je napad na metro bio osveta za rusko nasilje nad muslimanskim zemljama, među kojima se kao primjeri navode Sirija i Libija, ali i ruska republika Čečenija.

“Ruskoj vladi, koja očigledno nije izvukla pouku iz poraza u Afganistanu, poručujemo: ova operacija je samo početak, a ono što tek slijedi bacit će to u sjenku, uz pomoć Alaha”, navodi se u priopćenju, u kojem se nagovještava da će u budućnosti protiv Rusije biti još pogubnih napada, zaključuje Reuters.