Published On: Čet, kol. 15th, 2019

POSTOJE DVIJE VRSTA BOŠNJAKA: Oni mali koje privode, i oni veliki Nedodirljivi

 

Adis Pokvić, autor nacionalnističkih i fašističkih poruka na svojoj kući i automobilima koje je cjelokupna bošnjačka javnost u BiH pripisala Hrvatima, pušten je da se brani sa slobode.

 

Pokvić se tereti za izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Ovo je jedan od najglupljih poteza u novijoj povijesti BiH, ali je pokazao kako može biti izvrsna platforma za raspirivanje međunacionalne mržnje. Ostaje još nejasno zašto se Pokvić odlučio na jedan ovakav čin i što je s njima želio postići.

Ako je to bilo samo izazivanje mržnje prema Hrvatima, onda bi se svi trebali zabrinuti i zapitati kome treba takva država?

Oni koji su Hrvate brzinom svjetlosti optužili za fašizam, neonacizam i još mnogo toga nisu se ispričali i vjerojatno misle kako će se s vremenom sve zaboraviti. Oni trebaju znati kako Hrvati i dalje čekaju ispriku zbog svega izrečenog, prenosi Ero.tel

 

 

Predviđena kazna za to djelo ranije je bila od jedne do pet godina zatvora.

”Tko javno izaziva ili raspaljuje narodnosnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima koji žive u Federaciji, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine”, navodi se u Krivičnom zakonu FBiH koji je izmijenjen 2016. godine.

Međutim ključno pitanje koje treba brinuti Srbe i Hrvate u BIH nije Pokvić. On je samo posljedica. Oni koji su u BIH uveli kao normalnim kulturu javnog linča, i podemtanja dokaza nisu privedeni. Radi se o Bošnjacima koji sjede oko Glavne Sećije. Najpoznatiji slučaj podmetanja dokaza nikada nije ugledao policijsku istragu. Prije Pokvića ,dogodio se naime slučaj zvan kao “Afera Metak”. Iako su ta dva Bošnjaka isprdali sarajevsku policiju oni nikada nisu privedeni na ispitivanje zbog podmetanja dokaza i širenja mržnje prema Islamskoj zajednici. Zašto? Zato što su oni Veliki Bošnjaci. A policija u BIH privodi Velike i male Srbe i Hrvate, i male Bošnjake. Veliki Bošnjaci nikada neće biti dovedeni pred svjetlo pravde prezivali se oni Halilovići ili Bajrovići i Suljagići.

Policija  u Uskoplju dakle tri je koplja iznad sarajevske. Sarajevska će privesti sve. Osim nekih.

To je policija koju plaćate. Plaća je i Pokvić.