Published On: Sri, lis 2nd, 2019

POSTIGNUT DOGOVOR: Špago imenovan za predsjedavajućeg Skupštine, Herceg za mandatara

Nakon godinu dana čekanja danas je konačno postignut dogovor oko konstituiranja vlasti u Hercegovačko – neretvanskoj županiji. Naime, Tomislav Martinović i Šefir Špago su danas za predsjedavajućeg Skupštine HNŽ izabrali spomenutog dužnosnika SDA.

Nakon ovoga, Špago i Martinović su potvrdili Nevenka Hercega za mandatara nove Vlade Hercegovačko – neretvanske županije. U kojem roku će Herceg sastaviti novu županijsku vladu nije poznato, ali se očekuje kako će se uskoro pristupiti i ovome procesu, te kako će županija dobiti novu vladu utemeljenu na rezultatima prošlih izbora.

Današnjim odlukama stvoreni su uvjeti i za održavanje sjednice Skupštine HNŽ-a na kojoj bi se trebalo razgovarati i odlučivati o nizu pitanja koja su bila na čekanju zadnjih mjeseci. Podsjećamo, Špago je prije pola godine odbio sazvati novu sjednicu Skupštine HNŽ zato što nije imenovan za predsjedavajućeg.

Također, očekuje se kako će bošnjačka strana odblokirati i kredit Saudijskog fonda u iznosu od 33 milijuna maraka koji treba biti iskorišten za poboljšanja u zdravstvenom sustavu. Tu je i niz zakona koji su na čekanju, kao što je su promjene Zakona o zaštiti obitelji sa djecom, te niz drugih pitanja koja trebaju osigurati kvalitetnije uvjete za život u ovoj županiji. U konačnici, bilo bi dobro da konačno izabrani dužnosnici počnu raditi posao za kojeg su izabrani. Već je prošla četvrtina mandata.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare