Published On: Sri, stu 1st, 2017

POŠTENO Japanska tvrtka dala nepušačima šest dana odmora da nadoknade vrijeme koje pušači potroše na pauze

Marketinška kompanija Piala Inc je nedavno uvela naknadu za plaćeno odsustvo nakon što su se nepušači žalili da rade više od svojih kolega koji puše.

Glasnogovornik kompanije Hirotaka Matsushima je rekao kako je jedan uposlenik nepušač rekao kako pauze za pušenje uzrokuju probleme. Nakon toga, izvršni direktor kompanije Takao Asuka odlučio je da nepušačima da slobodnih šest dana kako bi kompenzirali vrijeme koje pušači iskoriste za pauze. Asuka se nada da će ovo motivirati pušače da prestanu s ovom nezdravom navikom.

U posljednjih nekoliko mjeseci u Japanu su vidljivi napori da se smanji broj pušača i nametnu strožija antipušačka pravila. Guverner Tokija Yuriko Koike je u srpnju ove godine predstavio plan da se zabrani pušenje na javnim mjestima u glavnom gradu prije Ljetnih olimpijskih igara 2020. godine. No, prijedlog se susreo s jakim protivljenjem nekih političara, ugostitelja i kompanija koje proizvode cigarete.

Svjetska zdravstvena organizacija rangirala je Japan na dno liste kada su u pitanju propisi protiv pušenja. Prema nekim podacima, 18 posto Japanaca su pušači, prenosi telegraph.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x