Published On: Sub, ožu 29th, 2014

Pošteni Budimir negira Žilića i tvrdi da nije htio ušićariti na Aluminiju: “Ja sam domoljub, sve radim za BIH, tu i tamo pomilujem”

Predsjednik  4 bošnjačka kantona u Federaciji BiH Živko Budimir u svom današnjem priopćenju istaknuo je kako kontakte koje je ostvario kao predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine nikada nije koristio za interese pojedinaca u političkim i gospodarskim strukturama, a posebice ih nije koristio za svoje osobne interese.

“Svjestan sam da to neki ne razumiju, ali kroz moj rad mene vodi ljubav prema Bosni i Hercegovini i svakom njezinom čovjeku i zato s ponosom i velikim trudom radim na očuvanju radnih mjesta i napretku bosanskohercegovačkog gospodarstva”, istaknuo je Živko Budimir.

“Ovih dana, pak, po medijima kola priča luksemburškog biznismena iz Vareša, gospodina Ivana Žilića, koji jedan od mojih pokušaja da pomognem bosanskohercegovačkom gospodarstvu interpretira kao moj pokušaj prevare i obmane njega osobno.

Smatram kako bi za gospodina Žilića kao domoljuba bilo prikladnije da dio svog novca uloži u tvrtku poput Aluminija, nego da plaća porez izvan svoje domovine. S obzirom da dotični gospodin tvrdi kako plaća milijardu dolara poreza, predložio sam mu da taj novac uloži u tvrtke koje su od velike važnosti za bosanskohercegovačko gospodarstvo.

U cilju gospodarskog i ekonomskog oporavka Hercegovine te mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta, odnosno zadržavanja postojećih, uredno sam informirao gospodina Žilića o stanju u Hercegovina osiguranju i Hercegovačkoj banci”, stoji u priopćenju predsjednika Federacije BiH Živka Budimira.

Podsjećamo, izumitelj i milijarder Ivan Žilić, porijeklom iz Vareša, izjavio je kako je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir bio kod njega i objašnjavao da ima svoju firmu u blizini Frankfurta uz pomoć koje mu može prodati Aluminijski kombinat u Mostaru, a da sve to ide preko Hercegovina osiguranja i Hercegovina banke.

”Pošto ja nisam znao što se tamo događa, prvo sam prekontrolirao što je to. Onda smo ustanovili da te firme ne da su pod stečajem, već su likvidirane. Znači, ja bih prebacio novac na njegov konto i on bi rekao: ‘Doviđenja, završen posao’. Znači uvijek iste igre”, rekao je Žilić.