Postavljeni punktovi oko Mostara, policija kontrolira ulaze i izlaze iz grada

Brojne zamjerke i nejasnoće iznosili su radnici i poslodavci koji, kako su rekli, nisu stigli osigurati neophodne propusnice

Naredba koju je u četvrtak na izvanrednoj sjednici donio Županijski stožer civilne zaštite o zabrani kretanja građana na području Hercegovačko-neretvanske županije, izvan mjesta prebivališta, s ciljem ograničavanja kretanja između općina i gradova unutar HNŽ-a, izazvala je brojne reakcije i konfuziju.

Pogotovo, brojne zamjerke i nejasnoće iznosili su radnici i poslodavci koji, kako su rekli, nisu stigli osigurati neophodne propusnice, s obzirom na to da je naredba izdata u poslijepodnevnim satima, a stupa na snagu ujutro u pet sati, javlja Avaz.

Međutim, ova naredba je večeras dobila potpuno novu dimenziju nakon što smo iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, odnosno, Policijske uprave Mostar dobili dokument u kojem stoji:

”U skladu sa naredbom Stožera civilne zaštite HNŽ-a, koja se odnosi na zabranu kretanja građana na području HNŽ-a izvan mjesta prebivališta, s ciljem ograničenja civilnog prometa između općina/gradova unutar HNŽ-a, organizacijske jedinice PU Mostar postavit će kontrolne točke.

Tako će prema ovom dokumentu kontrolne točke biti postavljene na putu prema Nevesinju, Stocu, Domanovićima, Čapljini i Čitluku na raskrižju Žitomislići, na putu prema Jablanici, Zijemljima, Čitluku, Širokom Brijegu. Također, kontrolne točke će biti postavljene prema Čapljini iz pravca Čitluka, na putu prema Ljubuškom i na putu prema Širokom Brijegu iz pravca Čitluka.

”Nalaže se rukovoditeljima organizacijskih jedinica PU Mostar i policijskim službenicima koji budu raspoređeni na kontrolne točke da postupaju u skladu s naredbom Stožera civilne zaštite”, stoji u dokumentu.