Published On: Sub, lip 25th, 2022

Poslušajte kako “Hrvat” Razim Halkić kupuje zastupnike: “Samo treba reći ´hoću mito´, mi damo, ´hoću ceste´, mi damo…”

Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije protiv Razima Halkića zbog trgovine utjecajem, potvrđeno je iz Tužiteljstva.

Razim Halkić se, naime, nakon posljednjih općih izbora predstavio kao Hrvat kako bi tada dobio poziciju dopredsjedetalja županijske skupštine.

Kako su naveli iz Tužiteljstva USŽ-a, Halkiću se potvrđenom optužnicom na teret stavlja da je koristeći svoj službeni položaj kao predsjedatelj Skupštine USŽ-a i zastupnik SDP-a BiH u Skupštini USŽ-a Zikriji Durakoviću, zastupniku u Skupštini USŽ, usmeno ponudio i obećao poziciju direktora JU Direkcije za ceste USŽ-a kako bi Duraković u Skupštini USŽ-a glasovao za Odluku o proračunu USŽ-a za 2021. godinu te kako bi dalje glasao na način da podržava odluke postojeće skupštinske većine, prenosi Faktor.

Optužnica je rezultat istrage provedene nakon što su se u veljači ove godine pojavile snimke telefonskih razgovora u kojim, kako se navodilo, Halkić (SDP) govori o trgovini pozicijama i mitu u zamjenu za podršku vlasti.

U tim snimkama se u kontekstu nuđenja pozicija spominju oporbeni zastupnici takozvane “Četvorke”, Vildana Alibabić (Naša stranka), Zikrija Duraković (PoMAK), te neovisni zastupnici Rasim Kantarević i Ekrem Prošić.

Na jednoj objavljenoj audiosnimci govori se o mitu koji bi se navodno ponudio oporbenim zastupnicima, a oni “neće ni da čuju”.

– Najgore što mi trenutno od tri čovjeka s kojim razgovaramo neće nijedan, Vildana, Zikrija, Maršal, neće Kantarević ni da čuje… Tri dana sam sjedio po četiri sata s Vildanom… Samo treba jedno od tih četvero da kaže “hoću mito”, mi damo, “hoću ceste”, mi damo – između ostalog se čuje na snimci na kojoj navodno govori Razim Halkić (SDP).

Podsjetimo da je u to vrijeme SDP razgovarao s četiri neovisna zastupnika o načinu deblokade Skupštine USŽ-a. Takozvana četvorka je tražila formiranje manjinske Vlade Unsko-sanske županije, na što na kraju nisu pristali u SDP-u.

Na drugoj snimci koja se u to vrijeme također pojavila navodno Halkić sugovorniku priča između ostalog da je “Muriću dao zdravstvo”.

Halkić je nakon objave ovih snimki za Faktor kazao da nije čuo za tu snimku na kojoj se spominje mito, “ali da nikada u životu niti je rekao niti je uzeo mito”.

S druge strane, iz Tužiteljstva USŽ-a tada su potvrdili da su nakon što se audiosnimka pojavila u javnom prostoru 15. veljače po službenoj dužnosti formirali predmet, u kojem će vršiti provjere, s obzirom na to da sadržaj upućuje da je počinjeno kazneno djelo.

Tužiteljstvo je, po svemu sudeći, nakon provjera, utvrdilo da postoji osnovana sumnja da je Halkić počinio kazneno djelo trgovine utjecajem, a što je i Sud potvrđivanjem optužnice dodatno potvrdio.

Iz Tužiteljstva USŽ-a jučer su priopćili da se u narednom razdoblju očekuje zakazivanje ročišta na kojem će se Halkić izjasniti o krivnji./HMS/

 

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
1 mjesec prije

hoćeš li ovi bekan u Europu ,Bože Ti nas oslobodi 🙏

Last edited 1 mjesec prije by Bruce Lee 🐉🐲
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
1 mjesec prije

I onda se bekani čude odbijenici !

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

MA nije do njih krivi su Dodik i Čović.A kako da nas ljudi prime u EU kad osnovna prava gazimo jedni drugima.Tako je i rat počeo.KAd je Alija sazivao sjednice bez Srba i odlučivao bez njih.A ne neka sgresija.Podsjećam da su srbi prihvatili izborne rezultate 1992.i da je parlament funkcionisao.Dok neki nisu odlučili da sa Srbima ne treba oupšte razgovarati.Eto sad Srbi neće sa njima da razgovaraju.Neka ovako ostane nama paše.Polako strpljivo čekamo da se svi isele sa SVETE SRPSKE ZEMLJE.Gledaćemo da im otežamo život.

Last edited 1 mjesec prije by Srbče
Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
1 mjesec prije

Tišu POSRBLJENI kmete, tu.rski okote prava prve bračne ,doslo iz tung.uzije..vas je takvih 70 % U Bosni..pogledaj ten.. nećeš takav sa mržnjom hodati Bosnom,vidjeces ubrzo…čuj paganiste,…

Srbče
Srbče
1 mjesec prije

Tome ni sud ne može ništa.Samo palija preko ledja.Vrijeme je da mu izbijemo hrvatstvo iz glave.Kad jednog prebiješ,ostali će dobro razmisliti hoće li se lažno predstavljati.Isto kao i mala djeca,ako im das prst sutra hoće ruku dok ne dobiju protom po guzi.Tako i Komšić.

🇭🇷👌🇭🇷
🇭🇷👌🇭🇷
1 mjesec prije

Klasični musliman-po,tur,ica, bivši kršćanski otpad.. 😁

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Zar priroda osmjeha ne govori dovoljno ?

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Koliko se Hrvata izjasnilo kao bošnjo kako bi zadobili neku povlasticu, to me interesira??

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Nijedan,taj zaštićeni pantet podvaljivanja ima samo kod muslimana .
Oni su doktori što se podvaljivanja tiče ,e tu su prvi u svijetu😂

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

🕊

🇭🇷👌🇭🇷
🇭🇷👌🇭🇷
1 mjesec prije

Norveške obavještajne službe (PST) zadužene za borbu protiv terorizma objavile su u subotu da tretiraju kao “čin islamskog terorizma” pucnjavu u kojoj su poginule dvije osobe,.vjerovatno neki naš mošnjak, saznat ćemo..