Published On: Pet, sij 2nd, 2015

POSLJEDNJI ČIN NESEBIČNE LJUBAVI: Umrla majka koja je u trudnoći odbila liječenje od raka u pokušaju da spasi sina

Kathy Taylor (34) iz Utaha, majka petero djece, kojoj je u 26. sedmici trudnoće dijagnosticiran rak u terminalnoj fazi i koja je odbila liječenje da bi spasila svoje dijete, umrla je posljednjeg dana 2014. godine.
Kathy je preminula u svom domu u 16 sati, nakon što joj je krajem augusta dijagnosticiran melanom, napisao je njen suprug Nathan na njenom blogu “Kathijevo čudo”.
Doktori su joj saopštili da boluje od raka dok je nosila svoje šesto dijete, sina Lukea. Kako se bolest proširila po cijelom tijelu, Kathy je odbila liječenje zbog straha da ne naškodi djetetu. Nedugo nakon dijagnoze, bila je prisiljena da rodi. Luke je na svijet došao 11. septembra, 14 sedmica prerano. Dvije sedmice kasnije umro je od infekcije.
Nathan je u postu opisao kako je sa roditeljima supruge otkrio da je preminula. Kada je saznao vijest, onesvijestio se.
“Kada sam shvatio da je Kathy preminula, uzeo sam je i zagrlio. Nisam mogao vjerovati”, napisao je. “Bio sam tako tužan što sam zaspao i nisam bio uz nju kada je umrla.”
Kathy je dugo prkosila bolesti. Kada joj je dijagnosticiran opasan rak kože, doktori su joj dali još svega nekoliko dana. No, suprotno očekivanjima, živjela je još nekoliko mjeseci, a ono što je bilo doista nevjerovatno, bila je njena nesebičnost.
Međutim, kada joj je jetra počela da propada, Kathy je bila prisiljena da se porodi. Jedan detalj zapisan u postu otkrio je njenu nevjerovatnu žrtvu. On glasi:
“U nemogućnosti da spasi sebe, Kathy je svoju snagu posvetila da rodi jednog malenog …posljednji čin nesebične ljubavi.”
Hrabra majka je porod odgađala što je duže mogla. Kada je rođen, dječak je bio težak svega 800 grama te je odmah prebačen na odjel neonatalne intenzivne njege u Huntsman Institutu za rak.
Iako su joj doktori prognoziral još dan života, Kathy je protiv svih izgleda dočekala da zagrli svog sina koji je umro 27. septembra. Osim rođenja sina, dočekala je rođendan svog najstarijeg djeteta (14. septembra) i svoj rođendan (10. decembra), izvještava Hollywood Life, prenosi Oslobođenje