Published On: Uto, pro 18th, 2018

Posljednje zbogom omiljenom meteorologu

Prijatelji i kolege oprostili su se na zagrebačkom krematoriju od meteorologa Milana Sijerkovića. Brojni poštovatelji došli su reći posljednje zbogom omiljenom meteorologu, znanstveniku, publicistu, ali i planinaru i gljivaru.

Genijalno spajanje znanosti i pučke mudrosti

“Spajanje znanosti i pučke mudrosti bilo je samo dio njegove genijalnosti. Još je veća bila njegova vedrina i skromnost”, rekla je Branka Ivančan Picek iz Državnog hidrometeorološkog zavoda u kojem je Sijerković proveo cijeli radni vijek. Bio je i jedan od pionira televizijske vremenske prognoze, još od 60-ih godina prošloga stoljeća surađivao je s tadašnjom Televizijom Zagreb, kasnijom Hrvatskom radio televizijom, na kojoj je prognozirao do mirovine. No, čini se da su ga na državnoj televiziji pomalo zaboravili. Puno više kolega s Nove TV, s kojim je surađivao u mirovini, došlo se oprostiti od Milana Sijerkovića.

Oprostili se i planinari i gljivari

“Obećao si nam na početku godine da ćemo sljedeću proslaviti živi, bez obzira na sve bolesti. Neizmjerno smo tužni što si baš ti iznevjerio to obećanje”, rekla je članica Sijerkovićevog planinarskog društva.

Legendarna je bila Sijerkovićeva ljubav prema kolačima i o njoj su često govorili svi koji su ga poznavali. Tako su se kolači spominjali i na ispraćaju.

“Meni si puno puta rekao da bi dao deset kila kolača za jedan kilogram vrganja. Vjerujem da ćemo u vječnosti opet gljivariti”, rekao je Sijerkovićev prijatelj iz gljivarskog društva s kojim je često odlazio u šumu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare