Četvrtak, 18 srpnja, 2024

POŠLI PREMA HRVATSKOJ Migranti koji su htjeli ući u Hrvatsku zaustavljeni kod Šida

Must Read


Ministar policije Vlaho Orepić održao je izvanrednu konferenciju za medije na graničnom prijelazu Tovarnik.
Povod izvanredne konferencije za medije su okolnosti stanja na državnoj granici Republike Hrvatske, priopćila je PU vukovarsko-srijemska.
Ministar Orepić je odmah na početku potvrdio da je došao na granični prijelaz prema Srbiji kako bi se osobno uvjerio u sigurnosno stanje tamo. “Stanje je stabilno, nema nikakvih naznaka da možemo imati većih problema”, rekao je Orepić, javlja Dnevnik.hr
“Nema niti jedan razlog zašto bi netko ili nešto prešlo ilegalno u RH. U skaldu s tim, želim naglasiti da ćemo zaštiti hrvatsku granicu od ilegalnog prelaska osoba i roba”, poručio je novinarima na graničnom prijelazu Tovarnik ministar policije.
Na pitanje što će biti s migrantima koji pokušaju prijeći granicu ili koji su došli u Šid, ministar kaže da u Hrvatsku neće ući. “Bit će prihvaćeni u prihvatilište u Šidu. Ako pokušaju prijeći mi ćemo ih spriječiti”, rekao je na kraju Orepić.
“Zaključno i ovaj put sam se uvjerio da je RH sigurna zemlja na jedan prijateljski i jedan human način.
Podsjetimo, skupina migranata iz Afganistana i Pakistana, koja se u petak pješice uputila iz Beograda na granicu sa Hrvatskom, pod stalnom je pratnjom policije i stigla je blizu Šida.
Skupina migranata koja se nalazi u Srbiji, a u petak je krenula prema hrvatskoj granici, stigla je do Šida te je pokušala ući u Hrvatsku kod Tovarnika, ali su ih u tome spriječile srbijanske vlasti.
Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Domagoja Džigumovića, hrvatska policija nije zatvarala granični prijelaz na Tovarniku.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -