Published On: Uto, ruj 23rd, 2014

Poslao nam demantij Ragib Hadžić , Bubimirov odvjetnik…

Zla namjera je očigledna i moje ime je zloupotrebljeno da bi se Predsjednik Budimir difamirao nebuloznom logikom: „ evo vidite Hrvati, kakav je Hrvat Živko Budimir, kad mu je prvi zamjenik odvjetnik koji brani zločince nad Hrvatima“. Probali ste i vaš napad na g-dina Budimira sigurno neće proći.

 

Pamet vam je plitka jer ne znate dvije osnovne stvari.

 

  1. Advokat ne bira stranke po ljepoti, naciji, vjeri, krvnoj grupi, nego stranka bira advokata po povjerenju.

 

  1. Barem u mojom advokatskoj karijeri ja nikada nisam branio krivično djelo za koje je optužen moj branjenik, nego sam branio pravo čovjeka na fer i pravično suđenje. To je svrha i smisao stručne odbrane i garancija fer i pravičnog suđenja, a fer i  pravično suđenje su osnovni elementi svake uređene države

Samo vama na znanje, svojevremeno sam branio pravo na fer i pravično suđenje jednog časnika HVO-a, Marka Radića, koji je bio optužen za zločine učinjene nad Bošnjacima i tada niste etiketirali nikoga.

Tražim da se ovaj demantij objavi odmah i bez odlaganja na istom mjestu kao i glavna vijest, sa istom uredničkom opremom, kako ne bih bio prisiljen da svoja prava i prava gosp. Budimir Živka štitim pred nadležnim sudom, zbog klevete.

 

23.09.2014. godine                                                                  ADVOKAT HADŽIĆ RAGIB

 

ODGOVOR HADŽIĆU:
Poštovani gospodine Hadžiću , vijest koja je objavljena je prenešena s drugih media. Međutim nejasno je šta je u njoj činjenično netočno? Nije niti malo sporno da vi kao profesionalac uzimate za klijenta bilo koga. Tako i optuženike iz Uzdola. U vašem demantiju napisali ste da vi to imate pravo i mi Vam to niti nismo niti  sporili.

Naravno da niti impliciramo da ste vi zao čovjek budući da samo radite svoj posao. Vjerujemo da ste dobar čovjek i iz dobre kuće a u slučaju Budimira nadamo se da ste loš odvjetnik.

Međutim, sve u životu ima političku težinu a u ovom slučaju se politička težina ne fakturira Vama nego g. Budimiru.

Vaš klijent je naime “čovjek” kojem ne smeta biti novi Komšić iako je prije par godina urlao na Komšića i govorio o kolektivnom hrvatskom pravu u BIH koje se gazi. Možda da ste ikada sagledlai njegove nacionalističke govore iz prošlih mandata kada je jako profitabilno tržio svoje hrvatovanje vi kao građanski orijentirani dobrica ne biste takvog nacionalistu uzeli za klijenta, što vam profesija također dozvoljava. Pa i u slučaju Uzdol.

Vašem klijentu ujedno ne smeta da njegov odvjetnik ujedno bude odvjetnik onima koji su mogući ubojice djece i staraca iz Uzdola. I to ima političku težinu jer je g. Budimir prije nego što je postao ovo što je danas, gradio političku karijeru kao veliki general hrvatskog naroda.

Vama želimo svako dobro u radu, međutim demant koji ste poslali nije demant, tek samo potvrda da odvjetnik Živka Budimira ujedn jest odvjetnik  potencijalnih ubojica iz Uzdola.

No svakako ćemo Vaš mail objaviti.

S poštovanjem, i recite Živku da se živjeti mora i nakon izbora. Nije da mu želimo sad neko naročito zlo, ali treba nakon sarajevskih fotelja i među hercegovačkom sirotinjom prošetat. Onom istom sirotinjom, hrvatskom, čiju političku volju gazi za osobni profti, i čijih ni 500.000 glasova ne bi bilo dovoljno da njegovom narcizmu pogaze  naum. Treba živjeti. A život spuštena čela gori je od smrti.

Poskok Online team.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare