POSAO ZA TUŽITELJSTVO BIH, OHR ILI ULICU? U Predsjedništvu BIH sjedi čovjek koji prikriva ozbiljno kazneno djelo

Posted By hakuna matata On Nedjelja, 17 rujna, 2023 With 2 Comments

 

„Gospodine Vrankiću, izvrnuli bi ste se s te stolice, al` vam to neću reći. Neću vam to reći. Spali bi s te stolice kad bi vam rekao, ko je došao da traži da se zloćin, slučaj zločina nad bugojanskim Hrvatima ne procesuira, i da se to ne dira…[…] …Nije ni Bošnjak ni Srbin”.

Ovo je izrekao Komšić Prvi, tijekom svoje prve otimačine fotelje koja ne pripada njemu, po Ustavu, nego narodu njegovog oca. Hrvatima. Koji Komšića nisu birali.

No zašto je ova izjava izvučena iz naftalina danas jako važna.

Prema Kaznenom zakonu BIH , prikrivanje kaznenog djela ili neprijavak istog je kazneno djelo.

Komšić ovdje javno priznaje da ima informaciju o jako odurnom kaznenom djelu, on priznaje da zna  tko je došao i izvršio pritisak na sud BIH i Tužiteljstvo BIH da se zločin nad Bugojanskim Hrvatima ne istražuje i da se to ne dira.

Je li Komšić prijavio dotičnog? Ne. Javno je usred etera izjavio da tu spoznaju neće javno reći. I time je stavio krimen na samog sebe. Praktički onome tko čini kazneno djelo prikrivanja ratnog zločina pomogao je u tome.

Idemo dlaje čistom logikom.

Komšić namjerno muti vodu te kaže: “Samo ću vam reći da nije ni Bošnjak niti Srbin”.

Ovdje insinuira da se radi o Hrvatu. To ljigavo pokvareno stvorenje insinuiralo javno je da je neki Hrvat tražio da se ne dira u zločine nad Hrvatima Bugojna.

Eto kog su nam nametnuli za predsjednika. Samo ova informacija morala bi biti dovoljna nekom narodu da poludi, da smeće fizički otjera iz prava na otetu fotelju. Prosvjedom, cjelodvnenim bacanjem jaja u glavu džihadiste. Ali avaj. Od molitvene zajednice to očekivati je nemoguće.

Zašto Komšić ovako olako priznaje da je u Krivičnom djelu?

Zato što zna da Tužiteljstvo koje je samo počinilo krivično djelo – pristalo je ne kopati po zločinima Bugojna neće privesti Komšića na iskaz jer Komšić zna o kome se radi.

Komšić je umjesto da je vršio svoju službenu dužnost, i da je podnio krivičnu prijavu protiv NN osobe u Tužiteljstvu BIH zbog nesavjesnog rada, pristanka da ne istražuje zločine u Bugojnu, umjesto tog napravio TV šegu.

Ako nakon ovog videa ne budu pokrenute istražne radnje protiv njega u samoj SIPA-i  javno ćemo tražiti od hrvatskog liderstva u BIH da pod hitno prestanu govoriti “naša voljena domovina BIH” i “na europskom smo putu”

Žrtve Bugojna nisu na europskom putu i ako ćemo u Europu i one će imati isti tretman pred BH sudovima ili džihadistička BIH više neće postojati.

Tako nam Boga.

A sada o kome se radi i tko je osoba koju Komšić krije?

Osoba je, dokazao je to Wikileaks Ambasador Murphey. On je na svoju ruku i bez znanja State Departmenta osobno išao u Tužiteljstvo BIH tražiti informacije hoće li Selmo Cikotić biti optužen za Bugojno. O tome je poslije informirao Washington te naglasio da bi “Selmu šteta bilo izgubiti po sudovima jer je važan za NATO i reformu obrane BIH”. Ovo nije ništa sdrugo nego laž. Ne ovisi put BIH u NATO o jednom čovjeku i sve sluti na to da je Murphy za ovaj mail i blokadu rada Tužiteljstva BIH dobio silne novce od Prostora džihada.

Sve je ovo dakako suprotno Daytonu, čiji je osnovni imperativ micanje zločinaca iz javnog prostora.

Evo Murpheyevog dopisa vlastitoj zemlji i njenoj vladi:

 

Pismo ambasadora Amerike svojoj državi objavljeno je javno na Wikileaksu mjesecima. Kako je moguće da ovo pismo nije predmet interesa medija u Hrvatskoj?

Oznaka: Michael J. Murphey. Razlozi: 1.4 (B) i (D)
(C) SAŽETAK: Dana 19. rujna, Državno odvjetništvo potvrdilo mi je optužnice protiv dvije osobe u tijeku njihove istrage ratnih zločina počinjenih od strane Armije BiH u Bugojnu i oko njega tijekom rata 1992.-1995. Bugojno je bilo poprište žestokih borbi između ABIH-a i Hrvatskih obrambenih snaga (HVO) u razdoblju od 1993. do 1994., a trenutni ministar obrane Cikotić bio je zapovjednik jedinica ABIH-a stacioniranih u tom području u to vrijeme. Cikotić se ne spominje u optužnici, no hrvatske ratne veteranske grupe su ga ponovno optuživale za ratne zločine. Kontakt u Državnom odvjetništvu rekao mi je da je optužnica protiv Cikotića zbog zapovjedne odgovornosti moguća, ali je naglasio da je još uvijek prerano donijeti takvu odluku. Bez obzira na to, medijska pažnja oko suđenja u Bugojnu vjerojatno će ponovno oživjeti kampanju hrvatskih ratnih veterana protiv Cikotića.
Cikotić je vrijedan saveznik Sjedinjenih Američkih Država i snažan zagovornik reforme obrane. Kada bi se Cikotić i obranio od  optužbi za navodne greške iz prošlosti, i samo podizanje optužnice protiv njega prisililo bi ga na ostavku, a to bi bio značajan udarac našim naporima oko  reforme obrane. KRAJ DOPISA.

Izvornik na engleskom jeziku:

Netko će reći da se Murpheyu ne smije ništa i da ga štiti diplomatski imunitet. To naprosto nije točno..

 

Diplomatski imunitet je međunarodno priznato pravilo koje štiti diplomate od krivičnog gonjenja u zemlji u kojoj obavljaju diplomatsku misiju. Imunitet se primjenjuje kako bi se omogućilo diplomatskim predstavnicima da obavljaju svoje dužnosti bez straha od pravosudnih postupaka ili političkih pritisaka u državi domaćinu.

Međutim, diplomatski imunitet nije apsolutan i postoji nekoliko iznimki i ograničenja. Društvo međunarodno prava i Ujedinjeni narodi su postigli sporazume koji reguliraju diplomatski imunitet kroz Konvenciju o diplomatskim odnosima iz 1961. godine. Prema toj konvenciji, diplomati uživaju puni imunitet od pravnog postupka u vezi s njihovim službenim radom, ali taj imunitet može biti ograničen ili ukinut u određenim situacijama:

  1. Nepoštivanje zakona domaćina: Diplomati su dužni poštivati zakone države domaćina. Ako diplomat počini krivično djelo, država domaćin može zamoliti diplomatsku misiju da odustane od imuniteta kako bi se diplomat mogao procesuirati.
  2. Izuzetno ozbiljna krivična djela: Za izuzetno ozbiljna krivična djela poput terorizma ili ratnih zločina, diplomatski imunitet može biti suspendiran ili ukinut.
  3. Privilegija odvjetničke tajne: Diplomatski imunitet može biti ograničen ili ukinut ako diplomat koristi svoj status kako bi se zaštitila odvjetnička tajna ili spriječila istraga ili sudski postupak.

Što se tiče konkretnih situacija poput pomaganja u skrivanju ratnih zločina ili pritiska na sud, ovisi o okolnostima, ozbiljnosti krivičnog djela i volji države domaćina da pokrene postupak. U nekim slučajevima, država domaćin može odlučiti da suspendira diplomatski imunitet kako bi omogućila procesuiranje diplomatskog predstavnika za ozbiljna krivična djela.

Komšić ne samo da nije prijavio krivično djelo ambasadora Murpheya nego nije niti tražio suspenziju njegovog mandata. Time je počinio  drugo krivično djelo. Nesavjestan rad u službi.

Vrijeme je da mu spremimo dvije kaznene prijave! Idemo to uraditi!

 

Subscribe
Notify of
guest

16 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimac
Anonimac
3 days ago

Mi Hrvati ne volimo talasati. Kad bi to uradio netko za nas, eee …

Anonymous
Anonymous
Reply to  Anonimac
3 days ago

HRVATI NAMJERNO DRZE NA VLASTI ZELJKA KOMSICA

MUSLIMANI SU GA IZABRALI A HRVATI GA DRZE.

Poskok.ba
Poskok.ba
Reply to  Anonymous
3 days ago

Točno. Komšića nisu birali hrvati…
ni srbi, ni muslimani.
Komšića birali BOSANCI I HERCEGOVCI.
Zato je Komšić Prvi LEGITIMAN 3/3,
a Čović je legitiman 1/150 tisuća glasova hdz-OVACA.
Uskoro će gdin. Predsjednik Komšić biti LEGITIMAN 1/1.

Anonimac
Anonimac
Reply to  Poskok.ba
3 days ago

Bos.i hercegovci ? Nova nacija?

Karađihadiste karađžić
Karađihadiste karađžić
Reply to  Poskok.ba
3 days ago

imali grooođžanske na vidiku vele ste se ussprrdili

Četnik
Četnik
Reply to  Anonymous
3 days ago

Amen

Karađihadiste karađžić
Karađihadiste karađžić
Reply to  Anonimac
3 days ago

komšić od Hrvatstva ima jedino geler od HVO-a

never baklava
never baklava
3 days ago

Još prije 14 godina (12.09.2010) objavljena je jedna analiza o ovom prijeporu i do dan danas ništa se nije pokrenulo.

“Željko Komšić – Tužba ili državnička služba?”.

https://www.google.hr/amp/s/www.hercegovina.info/amp/vijesti/bih/zeljko-komsic-tuzba-ili-drzavnicka-sluzba/22768/

nisam kriv
nisam kriv
Reply to  never baklava
2 days ago

Ima puno čudnih sitacija da se čovjek mora upitati gdje je kraj destruktivnog ponašanja naše maćehe Hrvatske !?

Nije Jozo
Nije Jozo
3 days ago

Šibicar i g.o.v.n.o. sarajkistansko. Uća K.e.nj.a.c.

Anonimac
Anonimac
3 days ago

Pustite Sejdu, neka ga. On je živi dokaz da ovakva be’a ne može biti država.
Što više dokaza-to bolje👌

Šime
Šime
3 days ago

Pa taj uvlakač Islamu ima punu zaštitu muslimanski sudova, OHR-a

Autostrada Пakla
Autostrada Пakla
3 days ago

Od oca balege i mati septičke jame= mamurni jutarnji proliv Komšić

Neumen
Neumen
3 days ago

Pa komšić kao član predsjedništva već treći mandat zagovara rušenje dejtona i unitarizam.pa nikome ništa.I još optužuje drugoga za isto zlodjelo.Tvtdi da je u srebrenici bio genocid a presudjen je po presudi suda LOKALNI GENOCID.Isti sud je presudio da Srbija nije izvršila agresiju on tvrdi da jeste.Nepoštivanje medjunarodnih presuda,inckov zakon na koga se on poziva.I sve to oni svi rade namjerno da se odugovlači sa ulaskom u EU i da se pljačka produži.Pametnom dosta.

Blanka
Blanka
2 days ago

Oooo, ope’ Dnoskok po koalicionom partneru stozerne 🤣🤣