Published On: Sri, sij 6th, 2021

POSAO ZA TUŽITELJSTVO BIH: Prisega je javni dokument kojim se Komšić obvezao da će čuvati Ustav BIH. Njegov savjetnik tvrdi da Komšić taj ustav ruši

Koliko je apsurdan , protudaytonski antibosanski i antihercegovski ured Željka Komšića, čovjeka koji lagodno živi sijući govor mržnje i  razdor između Bošnjaka i Hrvata te između Bošnjaka i Hrvatske, istovremeno slabeći državu, jačajući Dodikov položaj u Zagrebu, slabeći međusobno povjerenje našeg  naroda i našeg BH društva, najbolje govori podatak da se njegov savjetnik u uredu, predstavlja kao “ukidač konstitutivnosti BIH naroda”.

Ovo je njegov treći javni ispad. Ranije je javnosti postao poznat kada je Kolindi psovao “islovsku mater, prijeteći da na Jadran treba poslati vehabij kako bi se uništio peškir turizam.

Potom je u javnost došao s drugim tvitom kada je pozvao na fizičke obračune sa Srbima nakon što se u FBIH završi s Hrvatima otimajući im Dom naroda.

Sve su to kaznena djela prema postojećim BH zakonima. No zanimljivo zakoni u BIH ne vrijede za članove Komšićevog ureda , radilo se o HadžiMlinarevićkama ili HadžiHebibovićima. Dok za druge građane vrijede.

Je li to ta građanska jednakost o kojoj govori Komšić kada se javno i protuustavno bori protiv Ustava BIH i konstitutivnosti?

Naime Komšić ima pravo zagovarati nove vizije i ideje preuređenja BIH no i on i svi oko njega koje je uposlio dužni su poštivati postojeće zakone BIH i postojeći Ustav BIH.

Hebibović međutim ne samo da te zakone i Ustav ne poštuje nego ga  javno ismijava na socijalnim mrežama:

Dakle savjetnik predsjednika Komšića  uživa plaću na osnovu daytonske odredbe o konstitutivnosti Srba, Bošnjaka i Hrvata a  javno se predstavlja kao ukidač konstitutivnosti.

On, javno priznaje da je njegovo stvarno djelovanje protuustavno i protudaytonsko. I da to djelovanje čini s plaćene pozicije države BIH.

Sve to bez ikakve reakcije OHR-a!

Potom, Javno priznaje da kruh “zarađuje” nesavjesno kršeći Ugovor o radu, bez ikakve reakcije Tužiteljstva BIH!

Sve dok je na poziciji koju je dobio sukladno ustavnoj odredbi o konstitivnosti naroda, on je dužan “predstavnika” Hrvata u Predsjedništvu informirati o eventualnim kršenjima konstitutivnosti u medijima. On javno priznaje da svjesno krši svoj Ugovor o radu.

Zamislimo da u uredu srpskog člana Predsjedništva sjedi savjetnik koji na svom twiter nalogu napiše “Seljak, rušitelj BiH, negator političkih prava bošnjačkog naroda, borac za 9.1. i otcjepljenje RS od BIH”. 

Koliko bi minuta trebalo Inzku da istog smijeni? Koliko bi trebalo Tužiteljstvu BIH da sroči tužbu za KD nesavjesnog obavljanja posla, po članku tom i tom?

Ovo je  tekst zakletve koju je prilikom inauguracije izgovorio Komšić:

“Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opći okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana”.

Izgovaranjem ove zakletve Komšić je službeno preoteo dužnost ali je preoteo i daytonske obveze na sebe. Koje je potom prekršio.

Zaposlivši ovo u ured:

 

Zaključak koji se nameće je samo jedan:

OHR i Tužiteljstvo BIH ne čine svoj posao. Optužnice i sankcije u BIH podižu se ovisno o vjerskoj , nacionalnoj i ideološkoj pripadnosti?

OHR niti Tužiteljstvo BIH nisu reagirali nakon dva Hebibovićeva javna ispada koja graniče s možebitnim ozbiljnim kaznenim djelima:

  • u slučaju kaznenog djela zastrašivanja i mogućeg poticanja na terorizam – javno iznošene ideje rušenja turističke sezone u Hrvatskoj slanjem vehabija na Jadran.

  • u slučaju kaznenog djela zastrašivanja i podizanja međunacionalne mržnje i tenzija ( javno pozivanje na fizičke obračune sa Srbima nakon što se u FBIH završi s Hrvatima)

Oba slučaja su javno dostupna i dokumentirana.

Sve ovo skupa govori kako je u BIH pod hitno potreban Zakon o impeachmentu – o povlačenju Predsjednika s funkcije uslijed nesavjesnog , protuzakonitog, nečasnog i protuustavnog djelovanja.

Upravo to Komšić čini – obavlja dužnost nesavjesno, nečasno i protuustavno. I sve to čini uz potporu OHR-a koji se ovih dana zadao pričama kako u BIH “treba oštrije”.

Nadamo se da pod tim oštrije ne misle na slanje vehabija na Jadran i na fizičke obračune sa Srbima. Ako je tako trebali su davno umjesto “Dobar dan” kada nam upadaju u kuće i banke povikati jednostavno “Tekbir”.

Čemu taj stid od vlastite habibi ideologije druže Inzko?

Napomena; U tekstu smo planirali napisati i jedan pasus teksta o intertnosti HDZ struktura u tijelima vlasti BIH, al mislimo da to više nema smisla. Kritike na njih smatramo jednostavno bespotrebnim rasipanjem energije.