Published On: Wed, Jun 22nd, 2016

PORAZ KOJI JE ZABOLIO Mediji osuli po Španjolskoj

Španjolski mediji u srijedu su oštro kritizirali igru Španjolske koju je Hrvatska sinoć pobijedila u zadnjoj utakmici skupine D na Europskom prvenstvu u Francuskoj i tako gurnula na drugo mjesto i prema težim suparnicima u nastavku natjecanja, ali hvale, kao i drugi strani mediji, igru ‘vatrenih’.

Svi ističu kako je Hrvatska igrala bez dvojice najboljih igrača Luke Modrića i Marija Mandžukića, ali da joj to nije smetalo da pokaže širinu i snagu, prenosi Hina.

Tako španjolski sportski list “Marca” piše da je “Hrvatska predstavila drugačiju momčad, a sa svojim “rotacijama, obranom i pritiskom u napadu pokazala je da ima vještinu iznad europskog prosjeka”. Marca dodaje i da su “Hrvati, snažniji fizički i mentalno, pokrivali sve etape koje im je donosila utakmica”.

I francuski “L’Equipe” se slaže da je Hrvatska bila “snažnija i svježija od Španjolske”.

“Marca” ističe i da je “Hrvatska otkrila ranjivu Španjolsku”.

“Hrvatska nas je odvela na tamnu stranu”, naslov je u drugom španjolskom sportskom listu “As”.

“Španjolska je sinoć bila daleko od moćne slike koju je ostavila nakon prvih utakmica. Izabranici Ante Čačića su, čak i bez Modrića i Mandžukića, ponudili dobru igru i nisu bili zastrašeni”, dodaje “As”.

“Mundo Deportivo” je Španjolsku, koja je odigrala loše u obrani, ocijenio “neprepoznatljivom” te je sada čeka Italija u osmini finala.

BBC također navodi da je Hrvatska, “iako je igrala bez najbolja dva igrača, uspjela pokazati da predstavlja opasnost za bilo koju momčad na turniru i to ne samo zbog karaktera i sposobnosti da se vrati iako gubi, nego i zbog discipline u obrani i prijetnje koju predstavlja u napadu”.

Talijanski sportski list “Gazzeta dello Sport” slavi dvije zvijezde talijanskog prvenstva Nikolu Kalinića i Ivana Perišića koji su Hrvatsku odveli do pobjede. Uz naslov “Super Perišić nam poklanja Španjolsku” “Gazzetta dello Sport” piše kako je Hrvatska pobjedom nad Španjolskom osigurala reprizu finala Eura 2012.