Published On: Sri, srp 14th, 2021

AUSTRIJA: Koronavirus ostavio dubok trag kod mlađih osoba u Austriji

Kriza izazvana pandemijom koronavirusa ostavila je duboki trag kod mlađe populacije u Austriji. Naime, prema posljednjem istraživanju oni ne vjeruju da će se stvari promijeniti na bolje u sljedećih par mjeseci.

Nakon što se Austrija polako počela otvarati, a sljedeće popuštanje mjera najavljeno je za 22. srpnja u austrijskom društvu zavladao je i optimizam. Međutim, taj optimizam se kod mlađe populacije baš i ne osjeti. Naime, svaki drugi stanovnik Austrije u rasponu između 18 i 29 godina izjavio je da je jako umoran od svega te da se nada da će ova kriza uskoro proći.

Zanimljivo je da je kod starije populacije optimizam nešto izraženiji. Tako je samo 16 posto starijih od 60 godina umorno od ove situacije vezane uz pandemiju koronavirusa.

Zanimljivo je svakako i da čak 36 posto mladih misli da se u bliskoj budućnosti ništa neće promijeniti na bolje. I ovdje je starija populacija nešto optimističnija te to misli samo 20 posto starijih od 60 godina.

Mnogi ovakvo raspoloženje kod mladih vide u činjenici da su se oni u proteklom vremenu morali odreći jako puno stvari piše kroativ. Tako su morali odustati od socijalnih kontakata, obrazovanja, slobodnog vremena, izlazaka, putovanja, a koronavirus im je jako utjecao i na karijeru.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x