SARAJEVO- 20 punih godina trajala je orkestrirana propaganda u BIH i susjednim zemljama kako su Bošnjaci u BIH najveće žrtve rata i kako su svi drugi etnički čistili osim njih i ABIH koja se samo branila. Prvi izlazni rezultati popisa stanovništva govore suprotno. Procentualno, najveće žrtve BH rata jesu BIH Hrvati. Danas ih je samo […]

" />
Published On: Pet, sij 10th, 2014

PALO 20 GODINA PROPAGANDE: Najviše stradalo Hrvata, područja pod kontrolom ABIH potpuno etnički očišćena

SARAJEVO- 20 punih godina trajala je orkestrirana propaganda u BIH i susjednim zemljama kako su Bošnjaci u BIH najveće žrtve rata i kako su svi drugi etnički čistili osim njih i ABIH koja se samo branila. Prvi izlazni rezultati popisa stanovništva govore suprotno. Procentualno, najveće žrtve BH rata jesu BIH Hrvati. Danas ih je samo 14%.  Zadržali su se uglavnom na područjjima pod kontrolom HVO-a. Tamo di nije bilo HVO-a Hrvata je manje od 2,5%. Toliko ih je “obranila” ne samo VRS nego i ABIH. Područje pod kontrolom ABIH danas je etnički homogeno poput Republike Srpske. Etnička raznolikost Srpske i Bošnjakistana gotovo je identična, dok na nekim područjima koji su bili pod kontrolom ABIH procenat Bošnjaka prelazi 99%. Područje fašistoidne i zločinačke HercegBosne danas je jedini kakav takav preostali multietnički dio BIH i na tom području zabilježena je i najveća stopa povratka prijeratno raseljenih i protjeranih građana BIH. Ove podatke znaju i u EU i u SAD ambasadi. No nekako se uvriježilo, i postao je popularan sport da su za sve nedaće u BIH krivi gotovo pa redovno Hrvati. Narod, kojem danas većinski nacionalisti biraju predstavnike, ne daju pravo na informiranje na vlastitom jeziku, i financijski ga iscrpljuju. 

 

Rezultati popisa stanovništva provedenog u Bosni i Hercegovinu u listiopadu 2013. godine pokazali su kako u toj zemlji sada živi 553 tisuće Hrvata što je 14,6 posto od ukupnog broja, prenosi “Dnevni avaz”.

Agencija za statistiku BiH (BHAS) koja je provela popis i obrađuje prikupljene podatke nije službeno objavila informacije o etničkoj strukturi stanovništva osim općeg podatka da je popisano oko 3,8 milijuna stanovnika.

Pozivajući se na neimenovane no navodno dobro informirane izvore “Avaz” tvrdi kako su rezultati pokazali da najveću entičku skupinu u BiH čine Bošnjaci kojih je danas 1.836.603 ili 48,4 posto dok je Srba 1.239.019 ili 32,7 posto.

Popisano je i 163 tisuće onih koji su se izjasnili kao pripadnici drugih etničkih skupina.

Iz ovih brojki proizlazi da u BiH zapravo živi 3.791.622 stanovnika.

Promatrano po entitetima – u Federaciji BiH živi 1,6 milijuna Bošnjaka ili 69 posto, 495 tisuća ili 20,9 posto Hrvata te 95 tisuća ili četiri posto Srba a šest posto čine pripadnici manjinskih etničkih skupina.

U Republici Srpskoj udio Srba u ukupnom broju stanovnika je 1,1 milijun ili čak 83,2 posto, Bošnjaka 175 tisuća ili 13,2 dok je Hrvata svega 33 tisuće ili 2,5 posto a ostalih 1,1 posto.

U distriktu Brčko koji je zasebna administrativna jedinica Srbi također čine većinu stanovnika sa udjelom od 43 posto, Bošnjaka i Hrvata je po 26,9 posto a ostalih 3,2 posto.

Pokažu li se ovi rezultati kao konačni to će značiti da je Hrvata u BiH danas za 207.852 manje nego 1991. godine i da je hrvatski narod u demografskom smislu uvjerljivo najveći gubitnik.

Bošnjaka je u odnosu na 1991. godnu manje za 66.353 ukoliko se kao baza uzme broj onih koji su se tada izjašnjavali Muslimanima dok je Srba manje za 127.085.