Published On: Wed, Oct 2nd, 2013

POPIS TREBA BITI PONIŠTEN: U Bugojnu se popisuje karavana švedskih autobusa koji nisu niti rođeni u BIH

Karavana autobusa potomaka bošnjačkih izbjeglica danas je  stigla u Bugojno na popis stanovništva. Radi se o  ljudima mlađe generacije rođene van zemlje, koji nemaju niti jedan od BH dokumenata, nemaju niti JMBG niti su upisani u knjigu državljana. Svi oni u Bugojnu će dati lažne izjave o tome gdje žive i što rade, iako nikada nisu niti živjeli na prostoru BIH , još manje u  Bugojnu, gradu koji je poznat po etničkom čišćenju Hrvata, bit će upisani kao redovni stanovnici tog mjesta.  Nitko od njih neće platiti kaznu državi BIH jer nakon popisa praktički u BIH neće niti postojati niti postoji adresa niti porezni broj na koju bi im se kazna mogla dostaviti. I sve to varanje države u ime nekakvog poprilično čudnog patriotizma. Toliko je jaka “ljubav prema BIH i njenim institucijama” da se ne preže od tog da se istu tu državu u oči laže. Toliko o patriotizmu “najdržavotvornijeg” naroda. Valjda će nakon ovog konačno i oni koji su zauzeli poziciju dociranata o patriotizmu zauvijek ušutjeti.

Ovakvih primjera širom BiH, naročito na prostorima “zamišljene nacionalne državice” Sejfudina Tokića, ovih dana bit će na stotine tisuća. Ne samo u Bugojnu nego i u mnogim drugim mjestima BiH.

Zašto država BIH treba pustiti da se ovakvi fiktivni stanovnici BIH upišu kao njeni stalni stanovnici? Zato što će time BIH potvrditi da jesto ono što jest – neozbiljan politički provizorij, međuprostor na Balkanu na kojem obitavaju neozbiljni političari zaposleni u neozbiljnim institucijama. U slučaju da se popis prekine i BIH poništi popis, počela bi se ponašati kao država. I poslati poruku svijetu da sama drži do sebe i svojih građana. Što je teško za očekivati… Budući da je zahuktali bošnjački nacionalizam trenutno jači nego vlast, poredak i uloga bilo koje institucije BIH.

BiH nije država. Popis stanovništva u BIH tako je lijepo i jednostavno to pokazao. I to je njegova najveća vrijednost. Popis koji neće služiti nikome i ničemu. Osim karijeri Sejfudina Tokića i jačanju pozicija NVO organizacija koji su ovaj popis pretvorili u nacionalistički folklor. Recimo NVO organizacije “Liga za Sandžak” koju Darko Brkan, začudo nije optužio za miješanje u unutarnja pitanja BIH.

Bit će zanimljivo , svakako, u ovom stand by showu promotriti svakako kako su se etnički izjasnili Mevlid Jašarević, Željko Komšić, i Nerkez Arifhodžić.

Sličnu stvar širom BIH rade Srbi i Hrvati , no u daleko manjem intezitetu  budući da upisuju kao stalne rezidente ljude koji su godinama iseljeni iz BIH ali imaju BH državljanstva i JMBG-ove.

Kada farsa od popisa završi statistika bi mogla pokazati čudne podatke. Primjerice, da u BIH živi znatno veći broj stanovnika nego prije rata, da je broj raseljenih zanemariv, da je standard porastao budući da mnogi ljudi ne rade ništa, ali voze Volve, Saabove, i imaju nekretnine po Europi, te da je životni stil Bosanaca i Hercegovaca poprilično čudan budući da na jednom ležaju spava više od jednog čovjeka.

Biografija Sejfudina Tokića svojevrsna je farsa. Zanimljivo je da je sa skupinom farsičnih organizacija uspio napraviti i farsu od popisa i još jednom potpuno ismijati BIH pred svijetom. Treba čovjeku na tome čestitati…

Napomena: Makedonija je prije nekog vremena prekinula popis stanovništva upravo zbog popisnog inženjeringa. Makedonija je odgovorna država. Makedonija nije BIH.

poskok.info