Published On: Pet, tra 5th, 2013

Ponovna istraga ubojstva generala Šantića: Istražitelji zadovoljni pronađenim dokazima

Sinoć (u četvrtak) oko 19 sati pripadnici “Mješovitog istražiteljskog tima Federalne upave policije” i Ministarstva unutarnjih poslova Županije Unsko-sanske (MUP USK) počeli su pretres hotela Sedra u Ostrožcu pored cazina u sklopu istrage ubojstva hrvatskog general-bojnika Vlade Šantića.
General šantić je posljednji put u ovom objektu viđen živ 8. ožujka 1995.godine.
Hotel je blokiran  i u njemu forenzičari FUP-a  traže nove dokaze u svezi rasvjetljivanja okolnosti njegovog uboistva. Istražiteljski tim je 28. i 29.  ožujka pretresao staru željezničku stanicu u bihaćkom naselju Prekounje gdje je tikom rata bilo sjedište Vojne policije 502. brigade čiji su pripadnici odveli Šantića.
Neslužbeno, pišu mediji, u ovom su objektu pronađeni tragovi krvi koji se ispituju, a u javnosti je procurila informacija kako su posmrtni ostaci zapovjednika HVO u Bihaću  zakopani na nepoznatoj lokaciji u plastičnom buretu. Također se špekulira kako Šantić nije usmrćen vatrenim oružjem nego da je podlegao od batina.
Prvu istragu  u predmetu “General Vlado Šantić” počelo je bihaćko Vojno tužiteljstvo  1995., nakon toga županijsko , da bi istraga došla i do Tužiteljstva BiH i SIPA-e odnosno Odjela za ratni zločin. Na inicijativu direktora FUP-a Dragana Lukača, predmet Vlado Šantić je vraćen u Tužiteljstvo  USK-a i tretira se kao ubojstvo
BHT1 objavio je u kasno sinoć kako su istražitelji zadovoljni “pronađenim forenzičnim dokazima”