“Ponosan sam što sam predložio Šušnjara za konzula u SAD”

Ja sam predložio  gospodina Šušnjara za generalnog konzula BiH u Chicagu, a Predsjedništvo ga imenovalo i ponosan sam na to, što god tko mislio. Nisam predložio predstavnika svoje stranke, već nestranačku osobu, kao predstavnika hrvatskog naroda koja je i mene vrlo često napadao. On ima svoje viđenje društvenog i političkog ambijenta u BiH, kao i drugi novinari i analitičari i vrlo je kompetentna osoba za dužnost na koju je imenovan, izjavio je član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović za Hrvatski Medijski Servis.

Komentirajući optužbe na račun Ivana Šušnjara, inače vlasnika i urednika popularnog hercegovačkog portala Poskok.info  od skupine sarajevskih intelektualca koji su od veleposlanstva SAD zatražili da ne ukaže gostoprimstvo Šušnjaru,  jer navodno širi međunacionalnu mržnju i netrpeljivost, te uvrede dopredsjednika DF-a Emira Suljagića napisane na Twitteru na Šušnjarov račun, Čović je kazao:

“Jedan dio tih intelektualaca, a koliko su intelektualci svjedoči ono što su napisali, kad pogledate imenom i prezimenom koji optužuju gospodina Šušnjara, i sada upravlja Aluminijemm ili HT-om Mostar, a optužuju nekog drugog. I kad vidite kako je sve to postavljeno, kao jedna ujdurma, neka imena koja ste vi spomenuli iz DF-a ne želim ni spominjati. Mislim da je to što su izrekli ili napisali ispod razine civilizirane komunikacije.  No, to više govori o njima i o tome kakvo smo mi društvo i kako znamo djelovati kroz jedan paralelni sustav, ovaj put kroz formu tobož apela intelektualca.  Naravno,  postoji vrlo jasna diplomatska praksa. Ja ću sigurno imati razgovor s  gospodinom Šušnjarom da vidimo kako iz ovoga izaći, kazao je Čović za HMS./HMS/