Published On: Pon, pro 31st, 2012

POMAMA ZA BOSANKAMA: Nijemac Joseph May odabrao Bišćanku Anelu Dedić, ona već stigla u Ulm

Bišćanka Anela Dedić, koja se prijavila na natječaj objavljen u” Dnevnom avazu”, u kojem Joseph May 0,78-godišnji Nijemac, traži Bosanku koja bi ga pazila za plaću od 600 eura, stigla je u njemački grad Ulm
Između stotine prijavljenih kandidatkinja May pomoću Bišćanku Anelu Dedić, kojoj se u jeku sve većeg trenda nezaposlenosti koji je zahvatio našu zemlju, posrećilo da dobije dobar posao.
Prema Anelin riječima, ovaj posao došao joj je u pravom trenutku, upravo zato što se prije godinu razvela pa je u veoma teškoj situaciji, piše Avaz.
– Gospodin Joseph dočekao me vrlo srdačno i nakon što me uveo u kuću i pokazao mi njenu unutrašnjost, rekao mi je da se malo odmorim od putovanja. Komunikacija među nama je bila zanimljiva i pomalo smiješna, jer ja ne govorim njemački nego engleski pa smo razgovarali na engleskom – govori Anela.
Gostoljubivi May uzeo je Aneline dokumente i rekao joj da će je poslije novogodišnjih praznika prijaviti i uraditi sve ostalo što treba kako bi njen boravak i rad bio regularan. Kako su Nijemci prepoznatljivi po dobrom i redovitom plaćanju svojih klijenata, tako je Anela odmah dobila prvu plaću unaprijed, što je odagnalo svaku sumnju o mogućoj prijevari.
– Vjerujte mi, gospodin May je vrlo star i vrlo bolestan čovjek, ali je, prije svega, gospodin i velika poštenjačina – kazala je Dedić.