Published On: Ned, stu 3rd, 2013

‘Politika u Sarajevu zaustavlja europski put RS-a’

Dodik je naglasio da je Srbija, kao potpisnik Daytonskog sporazuma, doprinijela da se situacija u BiH stabilizira

RS želi afirmaciju svojih prava unutar BiH i traži reviziju ovlasti koje je međunarodna zajednica od potpisivanja Daytonskog sporazuma naovamo nedopušteno prenijela na BiH, kazao je predsjednik RS Milorad Dodik u Beogradu na sastanku s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

“Mi smo protiv političkog nasilja, jer to utječe na poziciju RS-a. RS je zaustavljen na europskom putu, jer je neučinkovita politika u Sarajevu”, poručio je Dodik.

Predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i članove Vijeća za suradnju RS-a i Srbije obavijestio je da situacija u BiH uopće nije dobra i naglasio da RS nije doprinio tome. Dodik je na konferenciji za novinare s Nikolićem, nakon sjednice Vijeća za suradnju RS i Srbije, naglasio da je Srbija, kao potpisnik Daytonskog sporazuma, doprinijela da se situacija u BiH stabilizira, ocjenjujući da Beograd kontinuirano vodi pažljivo izbalansiranu politiku prema BiH.

Komentirajući nedavnu izjavu turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je Kosovo Turska, a Turska Kosovo, predsjednik RS-a je naglasio da Erdogan nema neograničeno pravo miješati se u politike na Balkanu.

“Nama Turska pravi ogromne probleme u BiH. Ona nema neograničeno pravo miješati se”, istaknuo je predsjednik Dodik. Nikolić je najavio da će RS i Srbija u budućnosti imati mnogo toga što će zajednički realizirati.

VLM

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare