Published On: Sri, stu 17th, 2021

Političko Sarajevo ponovno počelo lobirati kod međunarodne zajednice za kažnjavanje Hrvata

Zabrinuti zbog aktualne političke situacije u zemlji i najveće političke krize od završetka rata, koju pojedine političke snage koriste kao dodatni povod za nastavak kršenja ustavnih prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, Klub utemeljitelja HDZ BiH Županije Središnja Bosna održao je 16. studenog 2021. godine sastanak u Jajcu.

Kao odgovorni ljudi i građani ove države u čijem smo stvaranju i obrani osobno sudjelovali, želimo podsjetiti cjelokupnu javnost da se HDZ BiH od svoga utemeljenja zalaže za jedakopravnost, slobodu, demokraciju i legitimno predstavljanje svih konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine. Svjedoci smo sustavnog obespravljivanja hrvatskoga naroda više od 20 godina, koje je političko Sarajevo provodilo u sprezi s predstavnicima međunarodne zajednice u BiH. Po njihovim zahtjevima smijenjenivani su najviši politički predstavnici hrvatskoga naroda u BiH, Mate Boban, Dario Kordić, Božo Raič, Ante Jelavić i Dragan Čović, a lista ostalih smijenjenih hrvatskih političara sa zabranom javnog djelovanja preduga je da bismo ih nabrajali. Ovakvi postupci međunarodne zajednice u kojem su kažnjavali najmalobrojniji, iako najkonstruktivniji narod u BiH, nisu donijeli ništa dobro ovoj državi već su, naprotiv, unazadili mnoge političke procese, navode iz Kluba utemeljitelja HDZ BiH ŽSB.

Kao da to nije bilo dovoljno, političko Sarajevo je ponovno počelo lobirati kod predstavnika međunarodne zajednice za kažnjavanje Hrvata i njihovih legitimno izabranih političkih predstavnika stvarajući tako dojam da je hrvatski narod najodgovorniji za ovakvo stanje u državi. Mi znamo da to nije tako i da se radi samo o još jednom predstavi političkoga Sarajeva kojom žele obnanuti predstavnike međunarodne zajednice, kao što su to do sada činili u više navrata na štetu hrvatskoga naroda. Poštujući volju hrvatskoga naroda u BiH, koji je plebisticarnom većinom dao potporu HDZ-u BiH, Klub utemeljitelja HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna daje punu potporu predsjedniku HDZ BiH i Hrvatskoga narodnoga sabora BiH, dr. Draganu Čoviću i njegovim nastojanjima da opravda povjerenje hrvatskoga naroda i svim demokratskim sredstvima se izbori za njegovu punu jednakopravnost i konstitutivnost, navode u priopćenju.

Predstavnike međunarodne zajednice u BiH pozivamo da preispitaju svoje odluke i da spriječe daljnje obespravljivanje najmalobrojnijeg naroda u BiH, koji ne traži ništa više od onoga na što ima pravo i što drugi konstitutivni narodi već imaju, priopćio je Klub utemeljitelja HDZ BiH ŽSB.

Večernji list
guest
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Blanka
Blanka
1 godina prije

Tako, je na koljena bagro, molite k’o zadnje cmizdre, cuvajte svoje fotelje… I cekajte da vas Dodik brani. Sa vama kakvi ste Hrvati ce nestati zbog vas, a ne zbog muslimanske politike.
Molite I kmecite, kad mecete lupiti sakom od stol i reci tim međunarodnim bitangama jednostavno DOSTA.

Pljuc.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Znači Treći počinje pored kuće u Fatime iznad Jajca

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 godina prije

Pored mamine ti kuce

Miro
Miro
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Bravo, Blanka. U svemu se slažem.

sim
sim
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Dodik ne brani Hrvate u BiH nego radi na projektu odrzavotovorivanju Republike Srpske kako bi nekada u dogledno vrijeme izasao iz BiH i prikljucio je Velikoj Srbiji. TOCKA. Razlog tome je da su “stvari sazrijele” za integraciju Republike Srpske u Federaciju BiH (kao sto je se integrirala i Herceg Bosna koja je bila odmah spremna za integraciju radi vojne kompaktibilnosti, a RS je ostavljena za kasinje “kad sazrije vrijeme” – to se upravo odvija sada). Dodik Hrvate samo zloupotrebljava koristeci se njihovim “stanjem” – zaobilazeci cinjenicu da su Hrvati “pohlepno i nemoralno trgovali nacionalnim interesima” jer nisu u potpunosti razumijeli svehrvatsko u BiH. Previse su gledali interese iz Hercegovacke perspektive sto i nije slucajno jer su clanovi vodece partije kao i ostalih hrvatskih partija 85% Hravti iz Hercegovine. TOCKA. Upali su u nedorasli “mlin” koji ih je samljeo i sad ih melje i s njima cijelu naciju koja ubrzano ide ka NESTANKU s ovih prostora. Ako Dodik brani Hrvate onda im treba odmah ponuditi da se 200 000 Hrvata vrati u svoje domove na podrucju RS-a. Tada bi politicka stvarnost izgledala sasvim drugacije sto on nikako nebi zelio. Treci entitet sto ga Dodik podrzava bi samo znacio zadovoljenje uskih Hercegovackih interesa, sto potajno i Bakir zeli – jer bi u tom slucaju Hrvati bili izbrisani iz Središnje Bosne. TRECI ENTITET bi omogucio trajno brisanje Hrvatske ideje na podrucju cijele Bosne. ZNACI: HDZ BiH u hercegovinizaciji Hrvatske Bosne nemoze uspjeti nikada i to je najveci razlog njihove nemoci i LUZERSTVA NA SVIM SLOJEVIMA … Medjunarodna zajednica je svjesna u sta su se Hrvati upustali u posljednjih 20 godina … i sad ce toj hrvatskoj patnji doci kraj uzimajuci u obzir da Izborni zakon onakav kakvog HDZ BiH i Co zastupaju nece biti donesen.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  sim
1 godina prije
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

…… Bosnu brani iiiiii hahahahahahaha

comment image

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  sim
1 godina prije

Sa zadnjim dijelom se slazem bslavili su ovdje Eranijski jurisnici, a na slicno pitanje “sta sa sredisnjom Bosnom” redovito su odgovarali baniranjem. Problem vecinske, eranijske struje u adezeju je sto su kleptomanizirali politiku hrvatskog naroda, odnarodili se, i sakrivaju se od Hrvata bolje nego pijani sibicar. “posjete koje naprave su iskljucivo u partijskim kazamatima iz kojih daju impotentna priopcenja ili nakon polaganja vijenaca ekspresno nestanu kao sto se ekspresno i pojave.

Metko
Metko
Šta ti kažeš na ovo?  sim
1 godina prije

Herceg-Bosna se može sastojati od više teritorijalnih dijelova, kao npr. RS i Švicarska. Tako HB može imati 5-6 terit. dijelova koji bi činili jednu političku cjelinu (HB). Ima još država iz više terit. dijelova (pa i VB). Političko-teritorijalna podjela su i kantoni (a Posavski kanton je od dva dijela). Vrlo je opasno u rješavanje društveno-političkih problema ulaziti s predrasudama. Politika je umijeće mogućeg, a sve je moguće ako jedan partner nije isključiv, ako ne nastupa neiskreno ili ako drugoga ne pravi slijepim pored njegovih zdravih očiju (čitaj: ne pravi ga budalom) te ako stalno ne traži pomoć od “velikih sila” nego se dogovara s predstavnicima naroda BH u dobroj vjeri!

sim
sim
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

jasno je da iz sljepila grijeha – vise ocajna nego tragicna hrvatska ustrajnost na donosenju izbornog zakona – za stozernu stranku kriminala i pohlepe bi znacilo i dalje nesmetano djelovanje do vijeke vjekova …

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  sim
1 godina prije

“Dokle god Hrvati insistiraju da im se ne oduzima pravo da izaberu svog predstavnika i okreću se prema Sarajevu i to kažu, budite sretni i neka vam jeza krene niz kralježnicu kad Hrvati okrenu glavu od Sarajeva i kažu da ih to ne zanima.”Zoran Milanović.

comment image

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Šta se 8vo dešava na poskoku, postala si naj omiljeni lik a nisi promijenila retoriku

Last edited 1 godina prije by djuro
Miro
Miro
1 godina prije

Ma akva međunarodna zajednica. Furaj svoju furku, ko Dodo.

Legionar
Legionar
1 godina prije

Točno tako šakom od stol, ali.ko ce to napraviti sada je bilo prilika i još je ima, ali pogubno čekanje ce koštati Hrvatski Narod, evo Čovic govori samo što nismo dogovorili izborni zakon, jadnik laže čuva svoj položaj, ajde Karamaticu kreci U akciju!!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Legionar
1 godina prije

Miro,Cova ti ga zasviro..

Miro
Miro
1 godina prije

Hebo ja njihovo lobiranje. Jednostavno ignoriši ih i radi po svome.

Džafer
Džafer
Šta ti kažeš na ovo?  Miro
1 godina prije

Tako je Miki.

Izmetbegović
Izmetbegović
1 godina prije

Sad ćemo mi karati musliće 50 god dok se ne pokrste tj vrate na tvorničke postavke😁

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 godina prije

UZP,kmecite li?

Džafer
Džafer
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Jok, evo ti stenjem na nani.

Derim
Derim
1 godina prije

Netacno.
Hrvati nisu problem nikome,ali predvodnici ustashke politike Mate Bobana koji bi ovdje stvarali neku novu zlocinacku,etnicki cistu tvorevinu jesu.
Takvu politiku sijecemo u korijenu i nikad nece biti provedena.
Mi ne dozvoljavamo.

Oho ho
Oho ho
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
1 godina prije

Imate li zraka u kanisteru 23% he he he

Kiklop
Kiklop
1 godina prije

Tko vise i sta pita Hrvate.Nitko.BiH vise nece biti domovina Hrvata.Cudim se zasto ovi iz hdz – a ne bjeze , sta vise traze.Sramota je da nas vise brani Dodik nego Covic.Svi imaju stanove u Zagrebu i Dalmaciji , ali jos se moze krasti. Nista im nije sveto.Nista nisu bolji ni biskupi.Vise slusaju Izetbegovica nego narod .

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
1 godina prije

Poopve treba jednostavno otkaciti, i tako pisaju u istu interesnu tikvu sa ovima iz kleptomanske sekte koju netko nazva adezej

Džafer
Džafer
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Njih otkačiti. A tebe nakačiti.

Džafer
Džafer
1 godina prije

Ovaj Karamatić je ka stvoren za člana predsjedništva. U kombinaciji sa Bajom- idealan vezni red.

Mijo
Mijo
1 godina prije

Ovo vrijeme prisjećanja od prije 30 godina kada se vodila bitka za Vukovar, bitka za Hrvatsku i pitam se jesmo li tada bili ovako malodušni i ovako bespomoćni kao danas u vrijeme ove pandemije Covid-19 kroz koju nas vodi HDZ vlada Andreja Pljenkovića. Tada smo imali jasnoga neprijatelja protiv kojega smo se borili onim što smo imali i onim što smo oteli od neprijatelja, a neprijatelj se ubrajao kao 4. vojna sila u Europi. Tada smo riskirali sve što smo imali, svoje obitelji, sebe. Danas riskiramo mogućnost zaraze i oboljenja, a osjećamo se gore nego kada smo riskirali sve, zašto? Mogu li se porediti ondašnja zla i današnja zla? Onda smo se zlu suprotstavili, a danas šutimo i trpimo? Danas se ne borimo samo protiv bolesti, već se borimo i protiv vlasti koja iskorištava bolest kako bi podjarmila narod do robovlasničkog odnosa. Danas imamo dva neprijatelja i bolest i one koji bi nam trebali pomoći sanirati sve negativne posljedice bolesti, a dobili smo autokratsku vladu koja je stavila narod u položaj u kakvom se narod nalazio nekoliko stotina godina ranije u povijesti i pokušavaju nas uvjeriti kako je sve to za naše dobro. Ako uporedimo one neprijatelje od prije 30 godina i ove koje imamo danas, pitam se koji su gori. Oni prije su nas skratili za glavu ako nas se dočepaju i mogli smo im se, i jesmo im se suprotstavili i to uspješno i na kraju smo ih i pobijedili. Ovi danas su gori jer im se ne možemo suprotstaviti učinkovito. Imaju sve poluge represivne vlasti koja bezpogovorno izvršava sve njihove naloge, bez razmišljanja o njihovoj upitnosti. Svi se boje, gore nego neprijatelja od prije 30 godina. Boje se za posao, boje se za status, boje se za slobodu i narod koji se boji ima neprijatelja u narodu koji je podlegao strahu i prepustio se svim razumnim i nerazumnim postupcima vlade, odnosno stožeraša koja donosi odluke u sjeni vlade i pod okriljem vlade. Vlada se rukovodi misaonim vijugama jedne osobe i slijepo izvršava sve njene zamisli, bilo one dobre ili loše i brani te zamisli svim silama koje joj stoje na raspolaganju, a na raspolaganju joj stoji sve. I kada postavimo znak jednakosti između sila zla od prije 30 godina i sila zla koje upravljaju današnjim procesima, dolazimo do zaključka kako su današnje sile zla gore, puno gore i nemilosrdnije od onih sila zla od prije 30 godina i pitam se kako im se suprotstaviti, uspješno.   

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Mijo
1 godina prije

Ajde glupane ne sheri. Preko bolesti skupljaš političke poene. Eto ste vi antivakseri pametniji od liječnika. Oni su za klinac išli u školu kada imamo vas antivaksere koji ste stručniji i pametniji od njih.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

kme…kme

Hexer
Hexer
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Šta vazda kmečiš Jado?!