Published On: Pet, ruj 3rd, 2021

Politički vrh Mostara oprašta se od Ljube Bešlića

Knjiga žalosti bit će otvorena u gradskoj Vijećnici od ponedjeljka 6. rujna 2021.godine, a kako saznaje portal Bljesak.info sljedeći tjedan u Mostaru povodom smrti bivšeg gradonačelnika bit će proglašen Dan žalosti.

“Jako sam tužan i svi u Gradskoj upravi Mostara smo, nekako, šokirani. Njegovoj obitelji izražavam duboku sućut…Ljubo Bešlić je, prije svega, bio moj prijatelj, a skupa smo surađivali i dok sam bio na čelu Doma zdravlja Mostar. Izgubili smo velikog čovjeka s velikim srcem”, kazao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Naime, kako navodi vijest o smrti njegovog prethodnika Ljube Bešlića jako ga je potresla, prenosi “Avaz“.

Oproštaj Grada

Od Ljube Bešlića se na službenoj Facebook stranici oprostio i Grad Mostar.

“U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađane, suradnike, prijatelje i javnost da je danas, 3. rujna 2021. godine u 64. godini života u bolnici u Zagrebu preminuo bivši dugogodišnji gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić”, naveli su iz Grada Mostara.

Kako navode, knjiga žalosti bit će otvorena u gradskoj Vijećnici od ponedjeljka 6. rujna 2021.godine, a kako saznaje portal Bljesak.info sljedeći tjedan u Mostaru povodom smrti bivšeg gradonačelnika bit će proglašen Dan žalosti.

Poruke sućuti

“Duboko me ražalostila vijest o smrti dugogodišnjeg prijatelja i suradnika, bivšeg gradonačelnika Grada Mostara, gospodina Ljube Bešlića, koji je ranije danas izgubio životnu bitku koju je hrabro borio. Na tužne vijesti nikada ne možete biti spremni, one vas uvijek pogode”, kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović je istaknuo kako je “Ljubo bio veliki čovjek koji je svoju snagu pokazivao i u najvećim životnim iskušenjima i preprekama. Imamo obavezu čuvati trajnu uspomenu na takvog velikog čovjeka”.

Bivši predsjednik Gradskog vijeća Mostar Murat Ćorić osvrnuo se na njihovu dugogodišnju suradnju te istaknuo kako se nadao Bešlićevom oporavku.

“Dugo vremena je razmišljao hoće li se podvrgnuti transplantaciji srca i kada je to, napokon, učinio njegov oporavak je zaista išao u najboljem smjeru. Međutim, očito je dugotrajni stres, nažalost, ostavio duboke tragove po njegovo zdravlje.. Dugo smo surađivali i iako smo nerijetko imali nesuglasica nikada nismo dopuštali da to preraste u neki konflikt”, rekao je Ćorić.

U povodu smrti bivšeg gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, izraze sućuti obitelji uputio je i predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović.

”Pored njegove obitelji koja je ostala bez oca i supruga, odlaskom Ljube Bešlića mnogi od nas izgubili su dragog prijatelja, velikog čovjeka prije svega. Osjećam potrebu reći mu veliko hvala za sve žrtve koje je podnio za voljeni Grad Mostar i svoju Hercegovinu. Počivao u miru Božjem”, kaže se u telegramu sućuti predsjedatelja Martinovića.

Europski pokret u BiH: Zbogom Ljubo Bešliću

Europski pokret u BiH uputio je danas poruku sućuti povodom smrti bivšeg mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića.

“Kada počnu da odlaze dragi prijatelji, korektni partneri i posebno vrijedni ljudi, onda tuga zavlada i osjetiš da je sve tako brzo i neumitno prolazno, ali znaš da ostaju nezaboravni vrijedni trenuci i uspomene na ljude, koji su činili i uljepšali tvoj svijet.

Zbogom Ljubo Bešliću, dragi čovječe i prijatelju……….. Počivao u miru Božjem”, navodi se u poruci sućuti upućenoj Gradskoj upravi Grada Mostara, porodici i prijateljima preminulog Ljube Bešlića, političkoj stranci HDZ BiH, kojoj je donedavni gradonačelnik pripadao, kao i svim štovateljima lika i djela Ljube Bešlića.

Iz Gradske uprave Mostar naknadno će biti objavljene informacije o komemoraciji.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare