Published On: Ned, ožu 3rd, 2013

POLITIČKA SMRT MLADOG JANJIČARA: Željko Asić više nikom neće piti krv

Zbog fizičkog nasrtanja i izvršenja linča na partijskog druga tijekom održavanja sjednice nelegalnog i oktroiranog Nadzornog odbora JP Elektroprivrede HZ HB incidenni Željko Asić, predsjednik Povjerenstva za informiranje i zastupnik Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, te dopredsjednik glavnog proustaškog  stana HSP-a BiH konačno bi mogao biti isključen  iz ove marionetske partije slože li se o tome Kebo i Tihić.
Iako je o njegovom izbacivanju bilo govora i tijekom prošle godine, kada je ponajviše tijekom izborne kampanje za općinske izbore zajedno s predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom radio protiv HSP-a, u stranci je zadržan prvenstveno zahvaljujući dopredsjedniku stranke Josipu Periću koji je za njega tvrdio da ima dosta mana, ali i da ima i jednu vrlinu više. Kaubojskim nastupom u zgradi EP HZ HB u četvrtak je izgubio podršku i Perićeve struje, te je od predsjednika HSP-a BiH Zvonke Jurišića zatraženo da se Asića ovog puta ozbiljno sankcionira. No Jurišić ga neće sankcionirati nego će ga sankcionisati.
Proustaški  vrh HSP-a BiH objavio je kako osuđuje gnjusno i neljudsko ponašanje zastupnika Željka Asića. Sjednica glavnog stana će biti održana u idućem tjednu, te će na istoj biti poduzete stegovne mjere kao i izbacivanje iz stranke članova Željka Asića i Mile Miše Andrića također člana glavnog stana”, kazao je u izjavi za Večernji list predsjednik HSP-a BiH Mirsad Kebo a potpisao Jurišić.
Ističe kako je njegova dužnost i moralna obveza postupiti na ovaj način, budući da navedene osobe osim još nekih članova s kojima će se stranka obračunati u vrlo kratkom periodu, a također su dio ove priče, bacaju ljagu na HSP BiH.
Ovim putem Jurišić je dao potporu napadnutom Mariju Bencunu. Zanimljivo je spomenuti kako je ovoga puta došlo i do razdora između Željka Asića i Živka Budimira, budući da je moralna nula Asić otkazao poslušnost  jednoj drugoj moralnoj nuli tzv. predsjedniku  Federacije BiH, te je umjesto osoba koje je Budimir predložio da se zaposle u EP HZ HB na putu od stranke do ovog poduzeća, kako nam je rečeno, na papir stavio svoga zeta i susjedu, što je naišlo na oštre reakcije kod dopredsjednika HSP-a BiH.
Što će reći da se HSP uopće više ne libi javno kazati po kojoj liniji i kojim to natječajnim kriterijima se zapošljava pravaška probošnjačka i platformaška  furija u ovu javnu tvrtku.
Iz ovoga je vidljivo da je baš kao i nakon formiranja Vlade kada je zbog direktorskih fotelja u Elektroprivredi HZ HB došlo do stvaranja više struja u HSP-u te sukoba na relaciji Perić – Jurišić – Budimir i ovoga puta pozadina – zapošljavanje kadrova u ovom poduzeću. Naime, Nadzorni odbor je od Uprave zatražio da se napravi plan zapošljavanja za 2013. po županijama što ‘mostarskoj struji’ na čelu sa Željkom Asićem očito nije odgovaralo.
Inače od dolaska bošnjačkog menadžmenta na čelo EPHZHB fašisti iz HSP-a udruženi sa Mesnom industrijom za Boljitak odnijeli su više milijuna maraka nego za vrijeme vladavine ZHŽ-om kada je NSRZB skupa sa HSP-om opelješio županiju za preko 30 milijuna maraka poticaja, a što je sve supotpisao političar koji je još uvijek član HDZ90 Vjekoslav Bakula.
poskok.info