Published On: Uto, lis 14th, 2014

POLITIČKA SMRT JERKE, JURIŠIĆA I BUDIMIRA: Trgovci hrvatskim kolektivnim pravom nestali s političke scene

Stranke s hrvatskim predznakom, ili stranke čiji su predsjednici Hrvati, koje su sudjelovale u majorizaciji svojih sunarodnjaka netom održani izbori su gotovo pomeli s političke scene, piše Hrvatski Medijski Servis.

Nezakonito izabranom predsjedniku Federacije BiH nije pomoglo ni zagovaranje unitarne BiH, bez entiteta, ni stvaranje koalicije sa šest bošnjačkih stranaka, ni obećanje o otvaranju 80.000 radnih mjesta. Budimir je bio uvjeren kako će osvojiti 150.000 bošnjačkih glasova i biti novi Željko Komšić u stolici Hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a osvojio je tek 10.000 glasova, dok njegov SPP nije prešao izborni prag ni u jednoj županiji.

Lijanovićeva stranka “Radom za boljitak” koja je kupovinom glasova i majorizacijom Hrvata bila dijelom federalne platformaške vlasti i vladajuće koalicije u većinski bošnjačkim kantonima, nakon što u prethodnom mandatu financijski poharala Zapadno-hercegovačku županiju nije ušla ni u Federalni ni u bh parlament.

Uspijeli su prijeći izborni prag samo u Zapadnohercegovačkoj županiji osvojivši 4,9 , Hercegbosanskoj gdje su dobili 6,9 i Tuzlanskoj županiji gdje su osvojili 4 posto glasova birača.

Prije isteka mandata “mozak operacije” kako je Slavo Lijanović nazvao svog brata Jerku završio je u pritvoru zbog višemilijunske porezne utaje s još trojicom svoje braće svojim ministrom Miloradom bahiljom i ostalim pomagačima.

HSP Zvonke Jurišića raspao se na nekoliko frakcija, a dužnosnici ove stranke koji su imenovani kao kandidati HSP-a na ministraske i direktorske funkcije otkazali su poslušnost stanci, već nakon dvije godine sudjelovanja u projektu majorizacije Hrvata.

Na nedjeljnim općim izborima uspijeli su prijeći izborni prag u Zapadnohercegovačkoj županiji gdje su osvojili 6, 3 posto glasova birača, u koaliciji s HSS Stjepan Radić HSP je u Hercegbosanskoj županiji dobio 5,7 posto glasova birača i u Posavskoj županiji su umalo prešli izborni prag osvojivši 3,2 posto glasova birača.

Podsjetimo nakon prošlih izbora HSP je imao dva zastupnika u federalnom i jednog u parlamentu BiH.

Prije nego što su prihvatili projekt majorizacije Hrvata bili su na vlast s “Devedesetkom i Lijanovićima u Zapadnohercegovačkoj, Hercegovačko-neretvanskoj i Herceg-bosanskoj županiji” gdje su za sobom ostali tolike proračunske rupe da će trebati cijelo desetljeće za krpati posljedice njihove vladavine./HMS/ l poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare