Published On: Sri, velj 12th, 2014

MONTY DAYTON: Bošnjački političari zaprijetili kontraprosvjedima, ima nas više nego vas!

Vođa sindikata bošnjačkih političara koji je htio ostati anoniman, najavio je masovne kontraprosvjede u svih pet bošnjačkih entiteta u Federaciji BIH. Ne bojimo se ove napaljene rulje, štitit ćemo naša prava do kraja i nitko nasiljem neće uzimati ono što je naše kazao je anonimni vođa sindikata. Prema procjenama zavoda za statistiku sindikat bošnjačkih političara na ulice  četiri bošnjačka grada, Sarajeva, Tuzle, Bihaća, i Zenice, iliti kako Mustafić kaže u dvije trećine gradova u BIH tako bi ovih dana moglo izići preko 50.000 besposlenih političara na ulice u obrani svojih prava i privilegija.

 

 

 

Hoće li paliti privatne kuće kao odgovor na palež javnog sektora ili će lupati čvoke radnicima ostaje za vidjeti.

Postoji nekoliko oblika borbe o kojoj se javno govori.

Političari će naime proglasiti Kontramanifest u kojem će se tražiti sljedeće:

Kao najjači odgovor na proteste radnika bošnjački političari prijete početkom njihovog vlastitog političkog rada, naime kriza u zemlji direktna je posljedica njihovog nerada i lijenosti no narod u BIH pojma nema što će im se dogoditi ako takvi krenu raditi.

Bošnjački političari potom prijete uvođenjem demokracije u FBIH i primjenu konsocijacije koju su davno već potpisali s Hrvatima ali je negiraju. Ukoliko pristanemo na demokratske i europske standarde i odreknemo se majorizacije u FBIH zaboravite na bošnjački entitet, morat ćemo Hrvatima dati ono što ih po zakonu pripada – ravnopravnost, što znači ili polovicu vlasti u Federaciji ili razlaz.

Direktna posljedica tog Kontramanifesta o kojem se govori u sindikatu bošnjačkih političara mogao biti i gubitak financijske kontrole nad kapitalnim hrvatskim tvrtkama u FBIH. Ako bošnjački narod to želi nek nas samo ruši. Mi onda nećemo više kontrolirati Aluminij, EPHZHB, HT Mostar, nećemo moći prelijevati hrvatski kapital u spas posrnulih terminala Federacije niti spašavati privatne bošnjačke tvrtke. Nećemo moći doduše graditi ni svoje vile i bazene, što znači da će znatno pasti i obrtnički sektor u Bošnjaka, jer u pravili za sve radove na tim objektima unajmljujemo domaću radnu snagu i pokojeg Sandžakliju. Ali ako želite još veću bijedu samo nas rušite.

Bošnjački političari prijete i donošenjem pravednog izbornog zakona. Ovoj odluci za sada se protivi samo Željko Komšić. Doduše popizdio je i Živko Budimir al on ionako nije bitan.

Kao najveći adut i prijetnja sindikata bošnjačkih političara navodi se i donošenje novog zaona o PDV-u koji ne bi bio protustavan nego bi na žalost mogao jednog dana postati pravedan!  Sindikat bošnjačkih političara tako kaže da je spreman donijeti novi zakon o PDV-u koji će za Bošnjake biti živi užas. Naime on bi po prvi put mogao biti pravilno raspoređen za svakog građanina Federacije a ne bi funkcionirao na način da osiromašuje hrvatske entitete u Federaciji i novac prelijeva poglavito u Sarajevski entitet. Ako izglasuju taj zakon, masa prosvjednika na bosanskim ulicama mogla bi se naći u gadnim problemima.

Priča u BIH, na užas Mate Kapovića, neformalnog vođe revolucije u dijaspori, poprima potpuno novi karakter. Pobuna političara protiv sindikata i radnika do sada nije bila moguća u svijetu budući da u većini svjetskih demokracija broj političara neznatan je u odnosu na brojnost proleterijata. Budući da je u BIH taj broj ogroman, a oni imaju znatno moćnija oružja za ratovanje, pitanje je tko će u ovoj igri “Ja tebi Allahu Egbeg, hoću plaću, Tekbir” ti meni “Marš marvo potlačena” na kraju pobjediti.

montydayton.ba