Published On: Uto, ožu 14th, 2023

Političari se potukli u sarajevskom hotelu: Zastupnik udario savjetnika premijera

SARAJEVO – Jutros je u sarajevskom hotelu “Holiday” došlo do sukoba između federalnog poslanika i savjetnika premijera USK, nakon čega je savjetnik završio u bolnici, ali nisu potvrđene njegove ozljede.

Predsjednik Naroda i prava Unsko-sanskog kantona i zastupnik te stranke u Parlamentu FBiH Halil Bajramović fizički se obračunao sa savjetnikom premijera USK Sulejmanom Samardžićem, koji je član NSZ, piše Klix.

Premijer USK-a Mustafa Ružnić je za ovaj portal rekao da je bio u prizemlju hotela dok je trajao sukob. Prema njegovim riječima, Bajramović je Samardžića dočekao u hotelu ispred lifta, pri čemu ga je on navodno tri puta udario.

Samardžić je zatražio liječnički pregled i odvezen je u Dom zdravlja u Sarajevu, gdje, neslužbeno doznaje KLiks, nisu konstatovane ozljede.

Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo potvrdila je da je policija jutros u 9.30 sati dobila dojavu prema kojoj je mušku osobu napala druga njemu poznata muška osoba.

Na upit koji bi mogao biti motiv sukoba, Ružnić je istaknuo da je Bajramović ranije javno prijetio batinama zbog gubitka vlasti u USK.

– Znamo svi u Krajini tko je on – rekao je Ružnić.

Bajramović je prošle godine osuđen za prijevaru pri davanju kredita, a prvostupanjskom presudom osuđen je na tri godine zatvora.

U USK ovih dana prilično je uzavrelo s obzirom da je u tijeku finalizacija formiranja vlasti. Jedna od opcija za formiranje većine bila je SDA, DF, NS, POMAK i dio NiP-a, međutim situacija se promijenila, pa je sada koalicija SDA, DF, NiP, NSZ najbliža čvrstoj većini.

Zanimljivo je da je upravo Bajramović kao dio NiP-a želio biti vlast u USK-u, iako iz centrale stranke nije bilo dogovora za takvu koaliciju.

Jučer je u Sarajevu održan sastanak u Predsjedništvu BiH upravo zbog formiranja vlasti u USK, na kojem je konsolidirana koalicija bez NiP-a, odnosno potpisan sporazum SDA, DF i NSZ, kojoj pripada i Ružnićev savjetnik.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
16 dana prije

Hotel “Hollyday”? Jel to ono gdje je stvorena navrnuta narodnost bošnjaka? Neuspješno doduše, al nema veze, hehe… Tu je z a p i š a n i podrum gdje je d r o g i r a n i Alija buncao.

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
16 dana prije

Zar nema 100ka poštovanja prema mjestu svog neuspjelog nastanka (rodženja)? A i ja tražim previše: kad u Potočarima prodaju janjetinu, pivu i plastične kineske igračke na dan komemoracije onda šta više očekivati od 100ke?

Ramo Potoćarlija
Ramo Potoćarlija
16 dana prije

Evo, ne znam ni za koga bih navijao u tom njihovom sukobu. Najbolje za obojicu, sa istim neskrivenim žarom.

Anonyme
Anonyme
16 dana prije

hi hi kmee

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Anonyme
16 dana prije

MALA Bara, a puno osune,ćenih krokodila…..hahahahaha….DAVNO rekoh…..

Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!
16 dana prije

Mala Livada puna osuneć,eniih Čobana!
Kakvi krokodili i sarajevo haha Sarajlice naše