Published On: Pon, srp 11th, 2016

POLIGON ZA PLJAČKU U BiH nestali milijuni eura Europske investicijske banke!

Bosna i Hercegovina umiješana je u krupan financijski skandal – u BiH su nestali milijuni eura iz kase Europske investicijske banke (EIB). Iz njenog sjedišta u Luksemburgu zatražili su temeljitu istragu, otkrivanje i kažnjavanje krivaca i vraćanje novca, piše Dnevni list.

Iz Europske investicijske banka, koja je financijska institucija Europske unije, o svemu su obavijestili Ministarstvo siurnosti i ministar Dragan Mektić je to javno potvrdio. Također iz EIB-a su najavili da će Ministarstvu sigurnosti poslati kompletnu dokumentaciju s kojom raspolažu.

O kojoj sumi novca kojem je nestao trag u BiH se radi bit će poznato kada iz Luksemburga stigne dokumentacija.

Inače, novac EIB-a namijenjenje za financiranje brojnih razvojnih projekata u BiH.
Kako je državni ministar za sigurnost Dragan Mektić izjavio, BiH je pod jakim pritiskom europskih financijskih institucija, Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, zbog neuređenog bankarskog sektora uz napomenu da je država obvezna provesti opsežnu istragu o svim financijskim malverzacijama i to će svakako učiniti.

Mektić je otvoreno priopćio da su razmjere korupcije i pljačke ogromne i da se to čini i preko nekih banaka.

Posebno je zanimljiva Mektićeva izjava koja će tek naići na veliki odjek da je iz BiH preko nekih banaka nezakonito izvučeno oko dvije milijarde maraka i da za to nitko nije odgovarao.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>