Published On: Pet, ožu 25th, 2022

Policijski službenik ostao bez 15 posto mjesečne plaće zbog Bilala Bosnića

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona disciplinski je kaznilo policijskog službenika Ahmeda Mačka zbog podrške koju je na društvenim mrežama tijekom prošle godine uputio Bilalu Bosniću, osuđenom za poticanje na terorizam.

Novčanom kaznom u iznosu 15 posto od jedne osnovne mjesečne plaće Mačak je kažnjen zbog lakše povrede službene dužnosti nakon što je u kolovozu prošle godine označio da mu se sviđa jedna od videoobjava na Facebook stranici “Bilal Bosnić”.

U videu se navodilo “Brate, ti si slobodan unatoč zidovima”, a objavljen je na stranici kreiranoj u srpnju 2021. godine.

Bosnić, koji je u vrijeme objave izdržavao zatvorsku kaznu od sedam godina zbog javnog poticanja i vrbovanja na terorističke aktivnosti i organiziranje terorističke grupe, u rujnu 2021. godine je pušten iz zatvora.

Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) je ranije analizirala u kakvo okruženje se Bosnić vraća. Tada je na Facebooku uočila podršku službenika MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Na zahtjev za komentar o postupku policajca, upućenom u rujnu prošle godine, iz Ministarstva su odgovorili kako Odjeljenje za profesionalne standarde provjerava navode, te će poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Nedavnim upitom o poduzetim mjerama, potvrđeno je da je disciplinski postupak protiv Mačka okončan i određena disciplinska mjera.

Tijekom 2020. godine, nakon njegovog izlaska na ukope sinu i bratu, napravljeno je više objava na Facebook stranici “Da’va tim” kojima se relativiziraju presude po kojima služi kaznu. Prema tadašnjoj analizi BIRN-a BiH, objavu su podijelili pojedini pripadnici Oružanih snaga BiH, nastavnik i imam.

Iz Oružanih snaga BiH su nakon ovih objava pokrenuli postupke o ponašanju pripadnika Sabahudina Mujaka i Mesuda Selimovića. U slučaju protiv Mujaka, nakon obavljene istrage, ustanovljeno je da nije moguće utvrditi njegov stav po pitanju predmeta iz prijave, dok je Selimović tijekom postupka tvrdio kako se radi o lažnom profilu.

S tog profila je novinarima BIRN-a BiH ranije odgovoreno kako “nije baš aktivan i koristi ga više osoba”, a objava o Bosniću je izbrisana.

Na stranici “Bilal Bosnić” od listopada nije bilo novih objava, dok su sve starije, uključujući i video koji je Mačak označio da mu se sviđa, obrisane.

BIRN BiH nije mogao dobiti komentar Mačka o disciplinskoj kazni jer on nije odgovarao na pozive i poruke..

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Rado Mačak u vehabije ide

Normalni
Normalni
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Svi su isti zalosno i istinito i zato nema druge svak sebi

Haso pl. Neuzubilahović-Janša - postao Slovenac!
Haso pl. Neuzubilahović-Janša - postao Slovenac!
Šta ti kažeš na ovo?  Normalni
1 godina prije

Das ist islam 😎 ! – da ne dužim bez veze …

Izmetbegović
Izmetbegović
1 godina prije

Mošnje, gotove ste, ne pali više heljp, heljp, đenosajd, kme, kme, 😁

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
1 godina prije

Još jedan jadan pokušaj uzp-aša propao. Željko Komšić 2022!

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
1 godina prije

Pa zar nije i macak moga rec da je profil lazni?Ili je ovo jos jedan macak koji ceka vakat?

Zox
Zox
1 godina prije

Ova Zemlha Gruzija 0:1

Izmetbegović
Izmetbegović
1 godina prije

Najnovija glupost je Komšićevo zahvaljivanje Nizozemskoj na antidejtonskim stavovima iako je ova zemlja također prihvatila Strateški kompas u kojem kad je u pitanju BiH prevladava konstitutivnost naroda kao temelj ove države.. U LAŽI STE STVORENI, U LAŽI ŽIVITE, LAŽ VAS JE UČINILA GLADNIMA, SMRZNUTIM, BIJEDOM MOŠNJE JADNE. ŽELJA HVALA TEBI NA LOŽENJU MUJE I HASE😁

zoro
zoro
1 godina prije

Macak u cizmama.

Eko
Eko
1 godina prije

Trebao je dobiti otkaz, po sluzbenoj duznosti, jer djelatnik MUP-a ne smije podrzavati ili poticati terorizam i teroriste. MUP je napravio strasnu gresku, zato nam i jeste ovakvo stanje.