Policiji bježao pozitivni uposlenik Delegacije EU u BiH

Delegacija EU u BiH oglasila se u četvrtak navečer o slučaju bijega iz izolatorija na Podhrastovima te potvrdila da je riječ o njihovom uposleniku.

“Možemo potvrditi da je naš uposlenik pozitivan na COVID-19 i da je bio pod njegom medicinskog osoblja u Sarajevu, te da je danas napustio okrug bolnice. Brzo smo reagirali u koordinaciji s vlastima, te osigurali povratak našeg uposlenika u bolnicu”, naveli su.

Potom se oglasio i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.“Duboko sam uznemiren današnjim događanjima u vezi sa zaraženim članom našeg tima. U pitanju je vrijedna i odgovorna osoba koje nije imala psihičke probleme i kojoj želim što brže ozdravljenje. Surađujemo s vlastima u preduzimanju svih potrebnih koraka”, naveo je Sattler.

Sarajevska policija je je, naime, nakon što se zaraženi koronavirusom udaljio iz izolatorija pronašla, no on je ponovo pokušao pobjeći.

O svemu je obaviješteno sarajevsko tužiteljstvo, a muškarac, nakon što se KCUS izjasnio da je zaraženi za kućno liječenje, prema posljednjim informacijama iz ove pravosudne institucije, trebao biti smješten u bazu Butmir gdje bi imao odgovarajuću zdravstvenu njegu, prenosi bljesak.info

Zaraženi Nijemac, koji je dvaput pokušao pobjeći iz izolatorija, prebačen u bazu EUFOR-a