Published On: Pon, ruj 19th, 2016

Policija ranila i uhapsila Ahmada Khana Rahamija zbog eksplozije u New Yorku

Policija u New Jerseyju je ranila i uhapsila Ahmada Khan Rahamija, državljanina Sjedinjenih Američkih Država (SAD) rođenog u Afganistanu, koji je osumnjičen za izazivanje eksplozija u New Yorku i Newy Jerseyu tokom vikenda, prenosi BBC.

Na videosnimku se vidi Rahami kako ga ubacuju u vozilo hitne pomoći na nosilima s krvavim zavojem na desnom ramenu. Mediji su javili da je Rahami uhapšen nakon što je policija pucala na njega.
On je identificiran kao osumnjičeni nakon što je na jednoj od eksplozivnih naprava koja nije eksplodirala pronađen njegov otisak prsta, rekao je viši policijski službenik.
Policija je potom pronašla još tragova koji su ukazivali na Rahamija, na mobilnim telefonima koji su bili povezani s neeksplodiranim bombama.
Policija za sada umanjuje špekulacije da je Rahami dio “ćelije” i u ovom trenutku ne zna da li je još neko bio uključen, kao ni da li eksplozije imaju veze s takozvanom Islamskom državom.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>