Published On: Ned, ruj 23rd, 2018

Policija o ‘nestaloj’ djevojčici: ‘Nikad nismo bili u toj trgovini’

PU ličko-senjska tvrdi kako su informacije koje je iznio migrant u portazi za kćeri – lažne, jer oni nikad nisu postupali u trgovini koju muškarac spominje. Također, navode da nemaju službenu prijavu nestanka djeteta

Nakon što se u medijima pojavio apel Sirijca koji tvrdi da ga je hrvatska policija odvojila od njegove petogodišnje kćeri, koja je ostala u Hrvatskoj, o svemu se oglasila Policijska uprava ličko-senjska koja tvrdi da o tom slučaju ne zna ništa.

– Policijski su službenici pristupili provjeri iznijetih navoda, te u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac. Naime, navedene koordinate označavaju područje grada Gospića udaljenog oko 70 km od sela. Nadalje, netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama – navodi PU ličko-senjska.

Dodaju kako je u ovom trenutku u  tijeku daljnja provjera drugih navoda.

–  Također, izvješćujemo da nemamo službenu prijavu nestanka djeteta niti točne identifikacijske podatke, a što u ovom trenutku otežava kvalitetno traganje. Međutim, svejedno smo internim obavijestima sustava MUP-a navedene informacije o navodnom nestanku djeteta s podacima koji su nam trenutno dostupni, proslijedili svim relevantnim ustrojstvenim jedinicama kako bi bili na oprezu.  Navedena osoba, otac, nije se službeno obratio hrvatskoj policiji, a o navedenom slučaju nije nas službeno izvijestila niti bosansko-hercegovačka policija – tvrdi PU ličko-senjska.

Napominju da je svaka osoba koja raspolaže sa službenim podacima o djetetu slobodna pristupiti u najbližu policijsku postaju i prijaviti nestanak djeteta, a otac je slobodan pristupiti na njemu najbliži granični prijelaz i to učiniti.

– Službenom prijavom traganje za nestalom osobom postaje kvalitetnije budući sadrži točne identifikacijske podatke, a koje mogu biti ključne za pronalazak nestale osobe – zaključuju u policiji.

Podsjetimo, jedan je Sirijac putem Twittera i drugih društvenih mreža poslao očajnički poziv u pomoć da mu se pomogne pronaći petogodišnja kći Allsa koja je ostala u Hrvatskoj.

Kazao je da je nedavno sa skupinom migranata došao u Bosnu i Hercegovinu. Kazao je kako je preko Bihaća uspio ući u Hrvatsku i nakon dvodnevnog pješačenja došao do područja sela Smoljanac nedaleko Plitvičkih jezera.

– Nismo imali hrane i stao sam u lokalnoj trgovini da kupim neke namirnice, vodu i hranu. Tu me uhvatila hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kćer, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali – ispričao je Sirijac u potresnom videu kojeg je objavio na Twitteru. Kazao je da ne zna gdje se nalazi njegova djevojčica i moli sve koji znaju ikakvu informaciju da se jave policiji u Velikoj Kladuši ili najbližoj policijskoj postaji. Objavio je i mapu mjesta na kojem je djevojčica posljednji put viđena. Ima samo nju i ne zna je li živa i zdrava. Kaže da je kontakt s djevojčicom izgubio 12. ovog mjeseca. Bio je u pritvoru u Hrvatskoj dva, tri dana, nakon čega je deportiran, prenosi 24sata.hr

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare