Published On: Pet, srp 15th, 2016

Policija nastavlja s uhićenjima zbog nereda na europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj

Šibenski policajci u srijedu su uhitili i priveli još jednog mladića s područja Šibenika, koji se sumnjiči za izazivanje nereda na nogometnoj utakmici Hrvatska – Češka na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Kako doznajemo, riječ je o 20-godišnjaku, a Općinsko državno odvjetnišvo, nakon saslušanja, sumnjiči ga da  je 17. lipnja oko 19,40 sati tijekom nogometne utakmice na stadionu Greoffroy Guchard u Saint-Etiennu, zajedno s većim brojem osoba u cilju izazivanja nereda, fizički napadao ostale navijače s hrvatskim nacionalnim obilježjima i poticao ih na nasilje.

Na zahtjev zamjenice općinske državne odvjetnice, 20-godišnjem mladiću sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti utjecaje na svjedoke, a izrečena mu je i mjera zabrane napuštanja boravišta i Republike Hrvatske zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela.

Tko je uhićeni mladić, nismo uspjeli doznati. Inače, za podsjetnik je, da se zbog izazivanja nereda i bacanja bengalki na travnjak u Saint-Etienu već tri tjedna u šibenskom istažnom zatvoru nalazi se 28-godišnji I.Đ. iz Brodarice, pripadnik navijačke skupine Torcida. Za razliku od njega, ovaj novoprivedeni 20-godišnjak ne sumnjiči se za bacanje pirotehničkih sredstava, već isključivo za izazivanje nereda na tribinama.

Tagovi