Published On: Sri, ruj 26th, 2018

Policajcima bilo loše dok su slušali kako je kanibal jeo svoju majku

Mučna istraga prvog zabilježenog slučaja kanibalizma u BiH i dalje šokira istražitelje i tužitelje u Unsko-sanskom kantonu, a Krajišnici sa strahom izgovaraju ime osumnjičenog Sabahudina Velića (33) iz Bosanske Krupe, koji je sjekirom raskomadao majku Nasihu (60).

Kako Dnevni avaz saznaje izvora bliskog istrazi, i Velićevo saslušanje u bihaćkom tužilaštvu teklo je mučno i praćeno je zgražanjem zbog načina na koji je Sabahudin počinio zločin.

Čak se i Sud našao u nezavidnoj situaciji jer nitko od krajiških odvjetnika nije želio preuzeti ovaj slučaj. Naposljetku su mu dodijelili branitelja koji je tijekom ispitivanja nekoliko puta napuštao prostoriju jer je Velić iznosio previše gnjusnih detalja od kojih se ledi krv u žilama. On je tijekom ispitivanja kazao da je prije majke ubio svog psa, zaklavši ga.

Nakon toga je ušao u kuću i posljednji put obratio se Nasihi: ‘Majko, jesi li ti zadovoljna sa mnom?’, na što je nesretna žena kazala da jest. Čim mu je okrenula leđa, Velić je zamahnuo sjekirom i udario je u vrat.

Prisutni su se šokirali činjenicom da je Velić plakao dok je pričao kako je iskasapio psa, ali da nije pokazivao emocije kada je govorio o ubojstvu majke. Hladno je pojasnio da je majku ubio da bi prinio žrtvu.

Avazov izvor navodi da je Sabahudin ponovio ono što je kazao istražiteljima, a to je da je majku ubio sjekirom te da je njeno tijelo prepolovio, kasnije raskomadao, pekao i pojeo! Ponovio je da je pod utjecajem crne magije, takozvanih sihira, te da su mu to naredila četiri džina (nevidljiva bića). Spaljene dijelove zakopao je u dvorište kuće. Kasnije su ih istražitelji pronašli prekopavajući tlo bagerom.

Na kraju ispitivanja Velić je odveden u pritvor, a određeno je i njegovo psihijatrijsko vještačenje, kako bi se odredila njegova ubrojivost.

Trenutno se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Luke, gdje je, kako saznajemo, izoliran od ostalih pritvorenika te ga na šetnju stražari izvode samog. Ova pritvorska jedinica nema prostorije predviđene za osumnjičenike njegovog profila. Pri ulasku su mu oduzeli vezice s obuće, a iz ćelije su sklonjeni i ostali predmeti pomoću kojih bi mogao nauditi sebi ili stražarima.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare