Policajci u BiH nemaju ni čarape

Sindikati policije podvlače da se pojedine policijske uniforme zbog dotrajalosti i lošeg kvaliteta bukvalno raspadaju i nadležne opominju da je “kucnuo posljednji čas da se odreši kesa” i da oprema bude obnovljena.
Izvor “Nezavisnih” iz jednog centra javne bezbednosti u Republici Srpskoj tvrdi da neki policajci već duže vreme nisu dobili čak ni nove čarape. “Kompletne uniforme stare su godinama. Situacija je katastrofalna. Znam policajca kome su prsti izvirili iz cipela”, tvrdi sagovornik dnevnika.
Da je stanje postalo nepodnošljivo, potvrđuje i predsednik sindikata Centra javne bezbednosti Banjaluka, koji smatra da je policijske uniforme potrebno što pre zameniti novim. “Apsolutno se raspadaju zbog lošeg kvaliteta, što se pogotovo odnosi na košulje i pantalone. Verujte, pojedini ljudi su krojaču nosili košulju kako bi im okrenuo kragnu zbog izlizanosti”, kazao je on. 
Na alarmantno stanje u ovom segmentu upozorava i Duško Jandrić iz Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS, koji naglašava da bi nepravda, ipak, uskoro mogla da bude ispravljena.
“Novog ministra smo upozorili na to stanje i energično je krenuo da to ispravi”, naveo je Jandrić, a iz MUP-a RS ističu da se radi na rešavanju ovog problema i podsećaju da je Vlada RS nedavno usvojila informaciju o neophodnosti materijalno-tehničkog opremanja policije.
Poput policajaca u Srpskoj, u zavidnoj situaciji nisu ni neke njihove kolege u Federaciji BiH, čitava priča se odnosi i na pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo ali bi situacija, ipak, uskoro mogla da bude rešena imajući u vidu informacije da se radi se na nabavci novih uniformi.