Published On: Ned, srp 22nd, 2012

POKVARIO TULUM: Živko Budimir upao nepozvan na žetvu u Srebreniku

SREBRENIK – U povodu jučerašnje posjete predsjednika Federacije BiH Živka Budimira kulturno-turističkoj manifestaciji “Žetva”, koja je organizirana u mjesnoj zajednici Gornjim Hrgovima kod Srebrenika, priopćenjem za javnost obratio se predsjednik mjesne zajednice Marko Babić.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

-Živko Budimir nije bio pozvan na ‘Žetvu’ niti je bilo predviđeno njegovo sudjelovanje u programu. Svojim drskim upadom nanio je štetu cijeloj našoj mjesnoj zajednici unijevši nemir među mještane i sumnju da su im mjesni čelnici sve to ‘organizirali iza leđa’.

Nezvani je gost ponizio sve mještane Gornjih Hrgova dijeleći im lekcije o suživotu u našem kraju, i to pred našim dragim gostima iz Županje i Subotice, i to u trenutku dok smo mi djelom prezentirali dobru suradnju s našim susjedima Bošnjacima.

Omalovažio je i čelnike Općine Srebrenik, ljude koji su nam najviše pomogli u organizaciji ‘Žetve’, samovoljno oduzimajući im ukazanu čast da oni otvore manifestaciju. Posebno nam je žao što zbog incidentne situacije s Budimirom, na ‘Žetvi’ nije bio općinski načelnik Srebrenika Mehmed Bajraktarević.

Ispričavamo se i mnoštvu drugih koji su vidjevši i čuvši za Budimirov dolazak ove godine zaobišli ‘Žetvu’. Razumijemo ih i žalimo što nisu bili s nama.

Samo zbog naše odlučnosti da ostanemo dostojanstveni na manifestaciji koja nam mnogo znači, otrpjeli smo Budimirovu samovolju i nametljivost, ali s jasnom porukom da mu ovdje s onakvom ulogom nije bilo mjesto.

S ovim iskustvom, obećavamo da greške, kakva je bila jučer s Budimirom, nećemo ubuduće ponoviti, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik MZ Gornji Hrgovi Marko Babić.

bitno.ba

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare