Published On: Pon, kol 22nd, 2016

“POKUŠALI SU UBITI ASSANGEA”: Nepoznati muškarac upao u veleposlanstvo Ekvadora u Londonu

Društvene mreže su burno reagirale na vijest o tome da se nepoznati muškarac uspeo na veleposlanstvo Ekvadora u Londonu, mjestu gdje zadnje četiri godine živi šef WikiLeaksa Julian Assange.
WikiLeaks je vijest o neovlaštenom upadu uveleposlanstvo objavio jutros, navodeći kako se muškarac popeo na zgradu, ali kako je pobjegao nakon što ga je otkrilo osiguranje veleposlanstva.
Pokušaj upada u veleposlanstvo pokrenuo je niz spekulacija, među kojima prevladava mišljenje o tome kako se radio o “organiziranome pokušaju ubojstva” Assangea.
Kao mogući naručitelji navodnog pokušaja atentata navode se Hillary Clinton, ali i drugi utjecajni državnic, prenosi Indexi.
Komentatori navode kako je znakovito da je do upada došlo u trenutku nakon što je WikiLeaks objavio kako će otkriti niz dokumenata koji će iznenaditi američke birače usred američkih predsjedničkih izbora. /HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>