Published On: Pet, lis 25th, 2019

Pokušajte ne zaplakati od sreće na ovaj enorman uspjeh naše diplomacije, naime, potpisali smo sporazum o diplomatskim odnosima s Republikom Togo, kakav uspjeh naše vanjske politike. Dojmljivo, zar ne?

Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima (UN) u New Yorku, veleposlanik Sven Alkalaj, i stalni predstavnik Republike Togo pri UN-u, veleposlanik Kokou Kpayedo, potpisali su Zajedničku izjavu o uspostavi diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Togo.

Ceremonija potpisivanja obavljena je u prostorijama Stalne misije BiH pri UN-u, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U razgovoru nakon ceremonije, sugovornici su razmijenili mišljenja o potencijalima za unapređenje i intenziviranje bilateralne suradnje te je obostrano istaknuto da bi razmjena bilateralnih posjeta na najvišoj razni značajno doprinijela produbljivanju prijateljskih odnosa i otvorila nove mogućnosti suradnje.

Sugovornici su također razmijenili mišljenja o aktualnim temama u okviru UN-a, pri čemu je istaknuta neupitna podrška multilateralnim naporima za punu realizaciju Agende 2030, odnosno postizanje 17 ciljeva održivog razvoja, prvenstveno kroz unapređenje ekonomske stabilnosti, poštivanja ljudskih prava i očuvanje međunarodnog mira i sigurnosti, prenosi ero.tel

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare