Published On: Pon, lis 24th, 2022

Pokrenuta humanitarna akcija za Gabrijelu Krstić iz Mostara

Portal Index.hr pokrenuo je akciju “Index želja: Budimo sad svi Gabrijelina obitelj”.

Gabrijeli iz Mostara ne možemo vratiti roditelje i brata, ali joj možemo olakšati odrastanje i pomoći pri ulasku u samostalni život nakon punoljetnosti.

Svojom ljubavi i brigom zajednički možemo pokušati nadomjestiti dio roditeljske ljubavi i pažnje koja joj je u trenu nasilno i tragično oduzeta bahatim divljanjem bogataša.

Tragedija koja je potresla regiju

Gabrijela Krstić je 3-godišnja djevojčica koja je ostala bez obitelji u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila 24. rujna kod Mostara. Ona se s majkom, ocem i bratom vraćala s izleta kada se u njihov Renault Scenic direktno zabio Mate Primorac, koji se svojim BMW-om utrkivao s Milom Dokom u Mercedesu.

Njezini roditelji i brat poginuli su na mjestu nesreće, dok je malena Gabrijela završila u bolnici s ozljedama opasnim po život. Srećom, liječnici su joj spasili život, a Index.hr je odlučio, uz dozvolu njenih baka i djedova, pokrenuti akciju kako bi Gabrijeli nadomjestili dio oduzetog bezbrižnog i sretnog djetinjstva.

Posljednjih tjedana radili su na pravnom oblikovanju akcije kako bi bili sigurni da će Gabrijela imati najbolju priliku i bez pomoći roditelja nakon punoljetnosti kvalitetno zakoračiti u samostalni život. Najveći dio prikupljenog novca bit će uplaćen u investicijski fond, gdje će kroz godine dobivati na vrijednosti te čekati Gabrijelinu punoljetnost.

Kako možete pomoći Gabrijeli?

Akciju pokreće Index uz pomoć Zaklade Solidarna, koju su odabrali zbog njezine pouzdanosti i besprijekorne povijesti u organiziranju humanitarnih akcija.

Gabrijeli možete pomoći izravnom donacijom na račun Zaklade Solidarna (Fond Desa i Jerko Baković) na sljedeće načine:

  • IBAN: HR6324020061500078383
  • Poziv na broj: 11-2022
  • Model (ako je potreban): 00
  • Opis plaćanja obavezno: Donacija za Gabrijelu
  • SWIFT (za uplate iz inozemstva): ESBCHR22

Uplatom preko koda:

Napomene:

  • Index tijekom prikupljanja novca neće novac držati na svojim računima, već će se novac nalaziti na računu Zaklade Solidarna, a potom će dio biti proslijeđen na Gabrijelin račun te će njime upravljati Gabrijelini skrbnici, dok će drugi dio biti uložen u investicijski fond, a čitav iznos će Gabrijeli biti na raspolaganju nakon 18. rođendana
  • Index za svoj angažman u akciji uzima 0.0 % prikupljenih sredstava
  • Index je za Gabrijelu donirao 50.000 kuna
  • Zaklada Solidarna za pokrivanje osnovnih troškova provedbe akcije uzima 5 % prikupljenih sredstava. Troškovi koji se pokrivaju: bankovne naknade, financijsko praćenje akcije, ugovaranje, komunikacija s donatorima i ugovaranje donacija, izvještavanje javnosti, izvještavanje prema javnim tijelima (Gradski ured za socijalnu politiku i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Ministarstvo socijalne politike, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvo financija, FINA) i dr.
  • Akcija će trajati 30 dana od dana pokretanja ili dok se ne prikupe 3,5 milijuna kuna. Ako iznos premaši tu brojku, akcija će biti završena

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
1 mjesec prije

Normalnsu
Normalnsu
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
1 mjesec prije

Svaka cast

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Valjalo bi i da ima broj telefona na kojeg bi se mogla uplatiti koja marka, skromno, ali siguran sam da bi bilo bar 100.000 onih koji bi dali po 2 KM tim putem.

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
Spirit
Spirit
22 dana prije

Što posebno boli je ova radost u očima roditelja i ovog dečkića kojih više nema. A malena “pufna” od djevojčice, koja će ih se i jedva sjećati, ostade sama na svijetu.