Published On: Wed, Jul 1st, 2020

Pokrenut prvi hrvatski radio u Njemačkoj, Sanja iz Kiseljaka dio mladog tima

Super Radio Munchen zasigurno ima svijetlu budućnost u medijskom prostoru Njemačke, a poručuju kako za njih granice – ne postoje.

Sanja Trogrlić perspektivna je djevojka s dugogodišnjim novinarskim iskustvom, i od nedavno dio tima Super Radio Munchen. Riječ je o projektu koji se dugo spremao, na kojemu se do zadnjeg detalja radilo, koji je okupio odličnu ekipu mladih i kreativnih Hrvata iz svih dijelova Hrvatske, ali i BiH.

Cilj im je, kako kažu, informirati Hrvate u Njemačkoj (ali i šire) o najaktualnijim temama u Domovini, te ih informirati o temama bitnima za Hrvate u Njemačkoj. Žele, dodaju, biti glas Hrvata izvan Domovine.

Super Radio Munchen je prvi ovakav medijski projekt na području Njemačke, te je, zbog broja Hrvata koji žive i rade u Njemačkoj, bio nužan. Odgovorni tvrde kako su reakcije publike motivirajuće.

“U relativno kratkom vremenskom periodu od pokretanja pa do danas okupili smo zavidnu brojku ljudi na društvenim mrežama. Svakodnevno dobivamo mnogo poruka podrške. Publika je već prepoznala naše ciljeve i sretni smo da možemo biti na usluzi našim ljudima. Znamo kako je biti daleko od doma”, navode.

Sanja je u priču o radiju upala slučajno.

“Vidjela sam oglas i odmah poslala mail. Mnogo puta sam bila obeshrabrena da ću ikada raditi svoj posao ovdje, ali – ipak je moguće. Snovi se ostvaruju! Presretna sam da nisam odustala”, zaključuje Trogrlić.

Super Radio Munchen zasigurno ima svijetlu budućnost u medijskom prostoru Njemačke, a poručuju kako za njih granice – ne postoje.