Published On: Sub, ožu 6th, 2021
#3rd | By Desk

Pokrenuli incijativu za besplatno predškolsko obrazovanja za svu djecu u Mostaru  

Inicijativa građanki i građana Mostara u povodu 8. ožujka pripremila je incijativu za nositelje vlasti u Gradu Mostaru i nositelje vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Pokrenute incijative odnose se na besplatno predškolsko obrazovanja za svu djecu Grada Mostara, ali i Hercegovačko-neretvanske županije.

Svjesni činjenice o važnosti predškolskog obrazovanja, pokrenuta incijativa ima za cilj skrenuti pažnju nositelja vlasti, kako gradske, tako i županijske razine, o jednakim mogućnostima za predškolsko obrazovanje za svu djecu bez obzira na materijalni status i mjesto stanovanja.

Kroz rad na terenu, žene iz IGM-a uvidjele su da postoji neusklađenost između obrazovanja kadra za predškolsko obrazovanje, točnije prijeke potrebe za produkcijom kadra za rad u predškolskim obrazovnim ustanovama, te gorućim pitanjem – financiranja predškolskih obrazovnih ustanova kako na gradskoj, tako i na županijskoj razini.

 

Na ovaj način, žene, a u povodu 8. ožujka, nastoje skrenuti pažnju javnosti o krucijalnim temama za razvoj društva i jednakih mogućnosti predškolskog obrazovanja za svu djecu.

„Pozivaju građanke i građane Mostara da 8.ožujka zajedno s njima razgovaraju o važnosti predškolskog obrazovanja, problemu financiranja, produkciji kadra, u Parku Zrinjevac u 11 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka nadležnih epidemioloških službi./HMS/