Published On: Pet, ruj 24th, 2021

Pokreće se inicijativa za zaštitu Bunskih kanala

Dana 23. rujna 2021. godine u Domu kulture Buna održan je sastanak Temeljnog ogranka Buna i pododbora HDZ BiH GP Jug na temu pokretanja inicijative kojom bi se Bunski kanali, odnosno područje uz rijeke Bunu i Bunicu, zaštitili u skladu s njihovim primarnim ciljevima upravljanja, objavljeno je na stranici Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

Pišu da je područje Bunskih kanala 70-ih godina prošlog stoljeća proglašeno zaštićenim dijelom prirode u Zavodu za zaštitu Spomenika Prirode FBiH.

-Potrebni su dodatni napori i aktivnosti kako bi se kroz legalne procedure postigla formalna zaštita u interesu žitelja ovog područja i uz to otvorila mogućnost razvoja održivog turizma, jer ova lokacija je sve posjećenija te se u skladu sa zakonom i treba očuvati. Za nas i za generacije koje dolaze, priopćeno je.

Najavljeno je da će zaključke sa sastanka u formi inicijative na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara uputiti Klub vijećnika HDZ BiH GV Mostar.

Ne smijemo dozvoliti da područje koje je, prema studijama, stvarano milijun godina i bogato s više od 20 endemskih vrsta, uništimo svojom nebrigom i nezainteresiranošću. Jer priroda ne treba nas, a mi prirodu itekako trebamo, priopćeno je.

/HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Frljavi
Frljavi
2 mjeseci prije

Što je lijepo.

Kvico
Kvico
Odgovori   Frljavi
2 mjeseci prije

Ovo je samo ovako kad su velike suše i nizak vodostaj.Triba lipo sve bacit na papir i ako se more izvuć korist zašto ne dozvolit ulaganja?

Risovčanin
Risovčanin
Odgovori   Kvico
2 mjeseci prije

Da.

Risovčanin
Risovčanin
2 mjeseci prije

Kvalitetna izrada studije , još kvalitetnija izrada plana i projekta ugodno sa korisnim sve pretočiti u jedno ,vuci siti ovce na broju ili se nekomu ne radi i ako je Bog dao čovjeku zemlju na služenje kao na dobro ne na zlo.